Ú s t í n/L. - Tomu se říká bilance! Dva zápasy, dvě vítězné branky. Útočník Ústeckých Lvů Martin Šagát na finále načasoval parádní formu. Stejně jako celý tým žlutomodrých. I ve druhém dílu finálové série předvedla lví armáda v podstatě bezchybný výkon a zcela zaslouženě si mohla v závěrečných sekundách užívat apalus téměř vyprodané Zlatopramen Areny!

Ústecký Slovan postihl ve třetí části výpadek, který soupeř z Chomutova dokázal potrestat vyrovnáním. Jenže po srovnání chomutovského Procházky se o několik okamžiků později nadechl Martin Šagát k famóznímu sólu a za jedenadvacet sekund nekompromisní ranou rozhodl o druhém vítězství Lvů ve finále! „Nepostřehl jsem za jak dlouho přišel můj gól po vyrovnání. Hlavní bylo, že jsem viděl puk v brance,“ oddechl si ústecký střelec.

Dva vítězné zásahy ve dvou dnech. To je slušná bilance, že?

Každý gól je důležitý a že se jednalo v obou zápasech o vítěznou branku? O to více jsem potěšen. Chomutov vyrovnal, to nás trošku zaskočilo, ale naše lajna šla pak na led s tím, že do toho dáme všechno. Je jedno, kdo ten gól dá, hlavně že se vyhraje. Ani jsem nepostřehl, za jak dlouhou dobu jsem skóroval po gólu Procházky. Viděl jsem puk v brance a to bylo hlavní. Velká radost.

Do obou utkání finále jste vlétli aktivně a vytvořili si převahu. Zatímco v pondělí Chomutov první třetinu ještě přežil, tentokrát jste po dvaceti minutách vedli už 3:1...

O to byla větší škoda, že jsme následně trochu zaspali. Na konci druhé třetiny Chomutov snížil, zkraje třetí srovnal. Ale zvládli jsme to. Nepoložili se a naopak zápas dovedli do vítězného konce.

Gólman Francouz si opět připsal na konto zcela fenomenální výkon. To byl jistě velký předpoklad k úspěchu...

Chytá výborně a jsme za to moc vděční. Podržel nás v obou zápasech, od toho se můžeme odrazit. Dobře chytá i chomutovský Hylák. Vždyť občas vychytal i šanci, která se na první pohled zdála nechytatelná.

V sérii vedete 2:0 na zápasy. To už vypadá nadějně...

Doufali jsme, že bychom doma mohli urvat oba zápasy a tím pádem potvrdit výhodu domácího prostředí. A to se povedlo. Zbývají nám ovšem ještě dva kroky k postupu do baráže, takže není na místě podléhat nějaké větší euforii. Musíme se soustředit na další zápas v Chomutově a nemyslet nějak moc dopředu.

Nicméně nyní máte alespoň psychickou výhodu. Ambiciózní Chomutov musí dotahovat...

To je pravda. V psychické výhodě určitě jsme. Přece jen kdyby Chomutov prohrál příště i potřetí, byl by už pod obrovským tlakem. Ale dokud čtyřikrát nevyhrajeme, tak není hotovo. Vždyť už několik sérií v minulosti bylo otočeno například z 0:3 na 4:3 na zápasy. Stačí si vzpomenout na zvraty letos ve čtvrtfinále extraligy mezi Slavií a Libercem. Litvínov také doma proti Třinci dokázal srovnat z 0:2 na 2:2. V hokeji se může stát cokoli. Musíme se soustředit na další zápas a přidat další krok k našemu cíli.

Série se přesouvá do Chomutova a v tamním ČEZ stadionu se nevyhrává lehce, že?

V Chomutově to bude určitě velmi těžké. Nyní už Chomutov musí a jeho fanoušci ho poženou dopředu. Bude to tam velmi těžké. Do Chomutova pojedeme s cílem kvalitně odehrát hned první zápas a od něho se odrazíme do dalšího. Minimálně jedno utkání tam chceme urvat. Kdybychom se do Ústí vrátili třeba za stavu 3:1 na zápasy, byla by to pro nás velká výhoda.

Finále má podobný scénař jako loni. Taktéž Ústí vedlo 2:0 na zápasy, nakonec vše dopadlo jinak. Připouštíte si něco podobného?

Na minulé finále se nedíváme. Na to musíme zapomenout. Sestavy obou týmů jsou už jiné, je to pryč...

Ve finále alespoň odpadají starosti s cestováním. Obě města dělí pouze několik kilometrů...

Do Chomutova to není daleko, ale v play-off vždy mezi zápasy v daném městě zůstáváme, takže tím se stírá výhoda nebo nevýhoda cestování.

Sklenička: Chomutov dělá pitomosti

Hokejový univerzál Zbyněk Sklenička poznal, že Chomutov je hratelným soupeřem. „Tentokrát byl Chomutov o malinko lepší, než v pondělí. Ale znovu si to komplikoval svými hloupými vyloučeními,“ reaguje na počínání extravagantního útočníka Dudy nebo na zbytečné vyloučení Hrdela několik minut před koncem, které pohřbily Chomutovu naději na zvrat v utkání.

„Za to jsme ovšem samozřejmě rádi. Ale musíme být připraveni na to, že Chomutov přestane pitomosti dělat a že také začnou hrát hokej. A já doufám, že se podobných věcí nebudeme dopouštět a dovedeme finále do vítězného konce. Disciplína, dravost a udržení nervů na uzdě budou slavit úspěch,“ vyzývá obrovitý hokejista, který v současné době plní roli obránce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže