Ústí nad Labem - Třetí nejproduktivnější obránce Slovanu a nejlepší hráč Lvů ve statistice +/- v základní části musel sezonu přerušit kvůli zranění. Roman Němeček se v zápase 43. kola v Olomouci zranil spolu s Martinem Šagátem. V osudném utkání, jež bylo na programu 5. února 2011, Lvi nakonec podlehli Moravanům poměrem 2:5. Hokejista z defenzivy utrpěl zranění o něco horší, narozdíl od jeho spoluhráče Šagáta, který nastoupil "již" v šestém duelu čtvrtfinále, začal trénovat až dnes.

Romane, během dneška jste absolvoval první dva tréninky a zapojil se k týmu po zranění. Jaký byl návrat a co se Vám při utkání s Olomoucí stalo?
"Na ledě už jsem tři týdny, chodil jsem s mužstvem bruslit, abych se v tom alespoň trochu udržoval. Před týdnem mi sundali sádru a dnes jsem se ke klukům připojil. Vyzkouším to a uvidím, jak to půjde. Co se týká mého zranění, měl jsem zlomenou kůstku za malíčkem. Ruka už je téméř zdravá, akorát ji mám oteklou, takže sotva držím hokejku. Zda nastoupím ve finále, nedokážu říct."

Za odehrané 43 zápasy jste stihl sesbírat celkem patnáct kanadských bodů, což vás pasuje na třetího nejproduktivnějšího beka v základní části ...
"O tom sám nevím. V základní části jsme v letošním ročníku neměli takovou sezonu jako loni. Na začátku nám to moc nešlo a loni jsme přišli o domácí neporazitelnost až v sedmém zápase finále. Letos jsme v základní části prohráli doma čtyři utkání. Doufám, že nyní nám to půjde lépe a postoupíme do vysněné baráže."

Co očekáváte od série s Chomutovem?
"Bude to velmi pohledný hokej, přijede velmi těžký a kvalitní soupeř. Atmosféra bude určitě dobrá a doufám, že přijde i hodně lidí, protože se bude na co dívat."

Nezaleknete se před známými chomutovskými tvářemi jako Duda, Hruška, Kraft ...?
"Máme také spoustu zkušených hráčů, kteří hráli extraligu, jména tým nedělají."

Vraťme se ještě k semifinále. Sledoval jste střetnutí z tribuny?
"Byl jsem se podívat na domácích zápasech, kluci hráli dobře. Neviděl jsem sice zápasy venku, ale finále bude podle mě daleko těžší."

Letos jste nastoupil i k jednomu utkání za extraligové Vítkovice. Ocenil jste možnost opět nahlédnout do české nejvyšší soutěže?
"Byl jsem rád, ale byl to jen jeden zápas a to nic není."

Pokud nahlédneme do minulosti, v nohách máte za žlutomodrý tým odehrané i dvě baráže. Jaké naděje přikláníte k té třetí?
"Prvořadé je finále, o baráži můžeme spekulovat později, je ještě hodně daleko."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže