Ú s t í n/L. - Od vypadnutí Plzně v předkole play-off nejvyšší hokejové soutěže se mohli fanoušci Lvů těšit na novou posilu. Nebyl jí nikdo jiný než avizovaný Jan Kovář, loňský kat Slovanu. Tehdy dvacetiletý útočník nastoupil ve finálových bojích v dresu prvoligového Chomutova a v 53. minutě zasadil Slovanu bodnou ránu, ze které se Lvi už nevzpamatovali. Ale loňská sezóna je již minulostí a i sám aktér na věci minulé nevzpomíná.

„Jsem mladý hráč a myslím si, že je jedno, v jakém dresu hraju. Snažím se vyhrávat a podávat co nejlepší výkony a je jedno, jestli jsem v Plzni, Chomutově nebo v Ústí nad Labem. Prostě chci vyhrávat,“ vysvětloval Kovář a pokračoval: „Žádné narážky v kabině na mě hráči neměli. Nic neproběhlo, ani žádná zmínka. Kluci už to asi skousli, je nová sezóna a já se jim teď budu snažit pomoct, aby to bylo obráceně.“

Mladý forvard přišel do Ústí nad Labem před více jak sedmi dny po vypadnutí Plzně s Litvínovem, který vyhrál nad západočeským celkem 3:1 na zápasy. O svém přesunu věděl Kovář již dříve. „Já jsem se potkal náhodně s panem Šindelem někdy kolem Vánoc a říkal mi, že mám do Ústí vyřízené střídavé starty. Tak jsem věděl, že kdybychom s Plzní náhodou vypadli, tak se přesunu na sever,“ prozradil a svěřil i své pocity k nepovedené extraligové sérii: „Bohužel nám to tam nenapadalo. Ten první zápas v Litvínově jsme odehráli hodně špatně a podle mého to byl zlomový okamžik série. Stále to ještě v hlavě mám, ale snažím se tady na to zapomenout a bojovat za Ústí.“

Svou bojovnost si ale Kovář nejspíše chvíli schovával. Svůj vstup do utkání v dresu Lvů jistě nemůže označit za zcela povedený. Na začátku druhé třetiny byl totiž vyloučen za nedovolené bránění a Havlíčkobrodští tak zvýšili své skóre na 4:1. „Já jsem říkal Kubovi Jeřábkovi, že jsme teda první půlku byli opravdu posily – Jakub šel dvakrát na trestnou a dostali jsme dva góly, pak jsem šel sedět já a také z toho padl gól. Ale naštěstí jsme to otočili, trošku nám stouplo sebevědomí a v sobotu musíme hrát tak, aby se ten zápas vyvíjel od začátku úplně jinak.“ Reputaci si útočník vylepšil hned na počátku třetího dějství, ve kterém po krásné přihrávce Honzy Alinče skóroval do prázdné brány. „S Honzou Alinčem se mi hraje hodně dobře. Je to hráč, který má výbornou nahrávku. A když jel sám na bránu, křičel jsem na něj, ať jede sám, ale on mě neposlechl, naznačil kličku a krásně mi to hodil před prázdnou bránu a to jsem prostě musel dát – i kdybych nechtěl, tak to nešlo nedat,“ pochválil spolupráci s Alinčem mladý útočník.

Vstup do utkání ale nebyl povedený ani pro celý tým, který po první třetině prohrával o tři branky. „V kabině bylo rušno, říkali jsme si, že musíme hrát jinak. A myslím si, že to jsme od půlky zápasu začali i plnit a to nám hodně pomohlo. Nemyslím si, že bychom z brankového manka byli v křeči nebo že by se na nás projevilo to, že zápas musíme dotahovat. Je to prostě tak, že když dáme jednoho góla a poté se k výsledku přibližujeme, tak soupeř začne být v obavách a v ten moment do něj musíme jít a pořád na něj šlapat. A dnes to vyšlo. Vlastně i ten minulý zápas doma jsme dotahovali a také to nakonec vyšlo. Ale musíme si na to dávat pozor, jelikož to takto nejde dotahovat výsledek hned od začátku utkání,“ uvědomoval si Honza Kovář.

TOP foto: http://www.hcplzen.cz, autor Michal Jágr

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže