Ú s t í n/L. - Nejprve přesvědčivá výhra, následně boj až do konce. A v obou případech se stejným skóre. Ústečtí Lvi na domácím ledě dvakrát přetlačili Rebely z Havlíčkova Brodu a do zápasů na Vysočině odjíždějí s nadějným vedením v sérii. O postupu do finále mohou rozhodnout už v sobotu, ale Havlíčkův Brod se rozhodně nehodlá vzdát.

Po úterním boji odcházeli havlíčkobrodští hokejisté do kabin zcela rozzuřeni, kdosi z realizačního týmu hlásil, že Ústí v Brodě nevyhraje. K tomu přidejme freenetické fanoušky a vyjde z toho kombinace, která zaručuje pikantní podívanou. Semifinálová série se přesouvá na Vysočinu a rozhodně se bude na co těšit. „Je výborné, že v sérii vedeme 2:0. Do Brodu se nám tak pojede lépe,“ hlásí před startem páteční bitvy ústecký forvard Martin Šagát.

Havlíčkobrodská Kotlina je pověstná divokou atmosférou, jihlavská Dukla by mohla vyprávět. „Na Vysočině se určitě nehraje vůbec lehce. Diváci je poženou, nebude to pro nás nic snadného. Bouřlivá atmosféra byla už ve Vrchlabí, předpokládám, že v Brodě to bude podobné,“ předpovídá Šagát. Který ví, že hned první zkouška na havlíčkobrodském ledě může ovlivnit celý vývoj série. „Chceme tam co nejlépe zvládnout už první zápas. A od něj se odrazíme do druhého utkání,“ tvrdí.

A současně prozrazuje, že po očku sleduje i semifinálové účinkování Chomutova. Hlavního konkurenta Ústeckých Lvů. „U nich to vypadá jednoznačně. Jihlavu celkem jasně porazili 6:0, naposledy 5:1. Určitě to chtějí ukončit co nejdříve a ušetřit síly na finále. To my také,“ hlásí.

Proti Brodu se rozstřílel Pajič: Klidně bych mohl dávát i více gólů, tvrdí

V play-off má na kontě zatím tři branky, jako jediný z kádru Lvů se proti Havlíčkovu Brodu prosadil dosud hned dvakrát. Že by se vedle Handlovského hlásil o místo snipera nový střelec? „Handlovského lajna hraje skvěle a je potřeba, aby se k nim přidali další. Někdy to je i o štěstí. Buď to tam spadne nebo ne. Někdy vstřelíte gól z nemožného úhlu, jindy zas netrefíte ani prázdnou branku," vysvětluje.

Pajič se nyní pravděpodobně nachází ve fázi, kdy štěstí bývá na jeho straně. „Nějaké šance jsem proměnil, ale podle mě bych klidně mohl dávat i více gólů. Jsem rád, že mi to tam nyní spadlo. Vždyť jsem proti Vrchlabí ve čtvrtfinále měl několik tutovek a zazdil je,“ hřímá. „Vrchlabí skvěle chytal Koutský, ale i přesto bych měl takové šance proměňovat.“

Co se nepovedlo v prvním kole play-off, daří se ve druhém. Dva dny, dva zápasy, dva góly. A především, ten druhý, v úterním večeru vítězný, stál za to. „Nebýt ale vynikajicí akce Kloboučka, pravděpodobně bych gól nedal. Zkrátka perfektní akce kapitána,“ připomněl senzační útočné probuzení Cpt. Hata. Jako za starých časů, kdy ústecký sdrcař plnil roli univerzála a mnohdy se zapisoval do listiny střelců.

Úterní menu je ovšem zapomenuto, na konci týdne se na Vysočině hraje nanovo. „Ve středu jsme lehce porénovali, ještě si sedneme, rozebereme si hru Brodu a budeme se chtít co nejlépe připravit na zápasy venku,“ prozrazuje slovinský útočník.

„V Havlíčkově Brodě nás čeká těžká práce. Zatím myslíme pouze na páteční první zápas. Nepřemýšlíme dopředu, nezabýváme se, co bude poté. V sobotu nebo jindy,“ ujišťuje. Do zápasů na cizím ledě si Pajič přeje přesnější koncovku. „Snažíme se, možná právě že až moc a pak to nejde. Z toho někdy vyplynou některé fauly nebo chyby. Každý ale maká na sto procent. Jen by to chtělo možná více klidu při zakončení nebo přihrávkách,“ povídá.

Pajič si současně všímá rozdílu mezi boji ve čtvrtfinále a následném semifinále. „První zápas s Brodem měl podle mě například pomalejší tempo než utkání s Vrchlabím. Každopádně Brod i Vrchlabí mají svou kvalitu. A pokud chceme postoupit co nejdále, musíme porazit všechny,“ posílá zajímavý vzkaz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže