Ústí nad Labem - Úvodní souboj semifinále máme za sebou, první bod si připisují domácí. Ti potřebují k postupu do finále ještě tři výhry, které se určitě nebudou rodit jednoduše. Již při pohled na kanadské bodování první ligy play-off, kde Havlíčkobrodští okupují první čtyři pozice, je zřejmé, že série bude nesmírně vyrovnaná. Již první měření sil toho bylo důkazem, kdy Ústečtí těžili pouze a jen z přesilovek, Rebelové pak při běžném počtu hráčů na ledě. Své o tom ví i Michal Kempný, druhý nejproduktivnější obránce play-off 1. ligy.

Jako hlavní příčinu porážky označil pochopitelně dvacetiletý bek nedisciplinovanost svého celku. "Byli jsme hodně vylučovaní a to se nám nevyplatilo, protože Slovan proměnil čtyři přesilovky. Do dalšího zápasu musíme jít s tím, že budeme hrát v pěti. Vždyť při hře 5 na 5 jsme vstřelili dvě branky a vyhráli 2:0. Do druhého střetnutí také musíme vstoupit lépe, jak v pondělí. Hrát v pěti, neboť mají výborné přesilovky a dokážou proměnit každou příležitost, do každého utkání dát všechno," upozornil hokejista, narozený v Hodoníně.

Klíčovým momentem nebo chcete-li zlom v utkání nastal podle mládežnického reprezentanta při vyloučení hráčské lavice hostů za nesportovní chování. "Viděl jsem, jak hráč žlutomodrých trefil kostku. Měl si jít sednout na dvě minuty a místo toho vyloučil sudí nás. S tím bohužel nic nenaděláme, dostali jsme gól a utkání už nestihli zvrátit," dodal rozhořčeně.

Hokejista s extraligovými zkušenostmi také ocenil kvalitu ústeckého kádru a hlásal, že již nemají v letošním ročníku co ztratit. "Čekali jsme, že Ústí nad Labem na nás vlétne a to se také stalo. Bohužel jsme z oslabení dvakrát v úvodu inkasovali a z toho se musíme do úterního duelu poučit. Lvi mají velice zkušený tým, my máme hodně mladých hráčů a nemáme co ztratit, můžeme akorát překvapit. Čekali jsme, že na nás vletí, to se také stalo a bohužel jsme z těch oslabení dvakrát inkasovali a z toho se musíme do úterního duelu poučit.

Soupeři favorita chybí v těchto kláních klíčoví hráči, jenž nyní vypomáhají pražské Slavii, konkrétně se jedná o Lukáše Endála a Miroslava Třetinu. "Oba jsou strašně zkušení šikovní hráči, střílí góly a to se na hře určitě ukáže. Jak jsem již zmínil, my máme hodně mladých hráčů, kteří se snaží hrát. Bohužel nám chybí takovéto individuality," myslí si.

Kempného hráčská práva náleží extraligové Kometě. "Nějaká utkání mám v nejvyšší soutěži již odehraná, některé kluky znám. Snažím se odevzdávat maximum a doufám, že se mi to daří. Letos jsem nastoupil k 21 zápasu a letos bych po skončení sezony u Rebelů měl dohrát ještě play-out. Příští ročník bych chtěl nastupovat pravidelně a udělám pro to všechno. Uvidíme, jak to dopadne," nahlédl do budocnosti ambiciózní zadák.

Na Vysočině však dostává mladá brněnská krev hodně prostoru, na což si rozhodně nestěžuje. "Hraji přesilovky, oslabení, jsem pořád na ledě a to mi pomáhá," uzavřel rozhovor sympatický hráč s číslem 89 na zádech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže