Ú s t í n/L. - „My si nepotřebujeme najímat žoldáky, aby nám něco vyhráli,“ povídal médiím trenér Havlíčkova Brodu Petr Novák ještě před startem semifinále. Odpověď na sebevědomé prohlášení havlíčkobrodského kouče? Ústečtí Lvi s přehledem dokráčeli v úvodním semifinálovém k vítězství nad Rebely 4:2 a obránce Jakub Jeřábek, pravděpodobně tolik diskutovaný hokejista, přispěl k povedenému představení žlutomodrých zodpovědným výkonem.

Který mohl být okořeněný o gólovou asistenci. Ale nebyl. „Původně mě hlásili jako asistenta u branky, ale pak jsme to opravili. Já jsem dělal černou práci,“ vyprávěla nová akvizice přicházející z extraligové Plzně.

Jaká byla premiéra?

V první třetině jsme si vytvořili slibný náskok, ale do druhé třetiny jsme bohužel vstoupili trochu lehkovážně. Zbytečně jsme dvakrát v krátkém sledu inkasovali hned zkraje třetiny. Naštěstí jsme pak odskočili na rozdíl dvou branek a závěr zápasu jsme si už pohlídali.

Jak jste se cítil Vy osobně?

Nějaké menší obavy jsem před utkáním cítil, chvilku jsem se potřeboval dostat do tempa. Ale snad to bude čím dál lepší.

Přicházíte z extraligové Plzně, jaký máte čerstvý dojem z úrovně první ligy?

Nyní, když už je první liga v pokročilejší fázi, mají zápasy úroveň blížící se extralize. V zápase jsem se cítil v pohodě, žádný problém s aklimatizací jsem neměl.

A co zklamání z vyřazení Plzně. Stále přetrvává?

Když jsme stáhli tak velkou bodovou ztrátu po odpočtech, věřili jsme alespoň v postup do čtvrtfinále. Ale bohužel, nepovedlo se. Byli jsme velmi zklamaní.

Na případnou baráž s Vámi asi Ústí počítat nemůže...

Tu bych pravděpodobně hrát nemohl. Každopádně jsem rád, že si mohu prodloužit sezónu. Je to zpříjemnění zvlášť poté, co jsme vypadli s Plzní v předkole. Jinak bych měl už po sezóně. Je tu super parta, musím říct, že co jsem tu od pátku, těším se na každé ráno, když jdu na "zimák".

Jak došlo k Vašemu přesunu do Ústí?

Bylo to takové o nás bez nás. Už před sezónou se domluvilo, že když budeme mít s Plzní po sezóně, půjdeme s Honzou Kovářem do Ústí. Jestli jako kompenzace za Salfického? To netuším... Dozvěděli jsme se to trošku později, ale jsem rád, že v Ústí mohu být.

Jaké máte s týmem ambice, soutěž spěje k očekávánému finále Slovanu s Chomutovem...

Nyní se musíme soustředit na sérii s Brodem. Chceme s nimi sehrát kvalitní zápasy. Na spoluhráčích bylo vidět, že si po čtvrtfinále s Vrchlabím oddechli, spadla z nich nervozita a začali si více věřit. Pokud to udržíme, ve finále se bude na co dívat. Proti Chomutovu by nás čekala těžká práce, šel k nim Honza Stránský, znám Radka Dudu. Je to profesionál každým coulem, ale na ledě nezná bratra.

Do Ústí dojíždíte nebo jste v Ústí ubytovaný?

Bydlím v penzionu u Kováře. Pokoj dobrý, co se týče ubytování, nejsem nějak extra náročný.

Mohly by se vás týkat reprezentační kempy, cítíte šanci na MS v Bratislavě?

Letos jsem odehrál turnaj v rámci Euro Hockey Tour. Jednu třetinu proti Švédům, a hned z toho byl gól. Snad mi to do budoucna něco dá. Byli tam hráči jako Vampola, Červenka, Škoula, takže samí špičkoví hokejisté. Tehdy bylo zraněných nebo se omluvilo celkem dost beků, takže jsem dostal šanci. Co se týče reprezentačních kempů, nějaké informace se ke mně donesly, ale zatím se o to nestarám, je to předčasné. Pro nás mladé hráče je skvělé, že už vůbec budeme v širším výběru. V historii českých hráčů se povedlo snad jen Havlátovi, aby byl na juniorském šampionátu a následně hned na seniorském, takže uvidíme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže