Ú s t í n/L. - Do celku HC Slovan Ústečtí Lvi se po krátkém italském angažmá vrací útočník Daniel Tvrzník. Dalšími posilami jsou sparťanský útočník Daniel Volráb, jenž zahájil letošní sezónu v Písku, a slávistický obránce Ondřej Staněk. Volráb přichází na hostování, Staněk na střídavý start. Mužstvo naopak opustili cizinci - slovenský útočník Viliam Čacho, jenž se vrátil na Slovensko, a Slovinec Miha Rebolj.
Daniel Tvrzník působil v Ústí nad Labem nepřetržitě v mužstvu dospělých od roku 1994. Po loňské sezóně, kterou zakončil úspěšným vystoupením na šampionátu v in-line hokeji v Písku, kde dovedl Českou republiku jako kapitán ke stříbrným medailím, odešel do Itálie. Posílil nováčka Serie A celek HC Gröden Selgas, který se po šesti letech probojoval do nejvyšší soutěže. Mužstvu se však vůbec nedařilo a bylo poslední. HC Gröden Selgas ve 3. kole porazil Varese 3:1 a pak remizoval v 9. kole v Eppanu 2:2. Více bodů již nezískal a po 15. kole italské nejvyšší soutěže patří klubu poslední příčka. V Grödenu působí z Čechů kromě Tvrzníka ještě Zdeněk Kudrna, jenž v Ústí nad Labem působil v sezóně 1996/97, a Miroslav Dvořák. O příchodu Daniela Tvrzníka jednalo ústecké vedení do poslední chvíle. "Dlouho nebylo jasné, zda se domluvíme. Jsme rádi, že se to nakonec podařilo," uvedl marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Daniel Volráb zahájil letošní sezónu v Písku, odkud však byl 31. října uvolněn zpět do Sparty Praha, které je kmenovým hráčem. "Vzhledem k jeho výkonům byl pro nás příliš drahý," uvedl nový jednatel IHC Písek Václav Šrámek. Volráb v Písku získal v deseti zápasech jeden bod za asistenci. Daniel Volráb se narodil v Děčíně, odkud v osmé třídě zamířil do Litvínova. Po necelých třech letech si ho vyhlédla pražská Sparta. Volráb patřil ke stabilním členům českých mládežnických reprezentací, vynikající výsledky prokazoval zejména v kategorii do 17 let. Zúčastnil se rovněž světového šampionátu do 18 let, kde Češi skončili čtvrtí. Volrábovu slibně se rozvíjející kariéru v této sezóně trochu přibrzdila mononukleóza. Byl draftován Dallasem ve 4. kole jako 126. celkově v roce 2001. Poslední dvě sezóny strávil v zámoří, kde nastupoval ve Western Hockey League za Saskatoon Blades. V recenzi renomovaného internetového serveru www.hockeysfuture.com je mu předpovídána velká budoucnost, prý mu však trochu chybí agresivita a konzistence.

Třetí posilou je slávistický obránce Ondřej Staněk, jenž přichází na střídavý start. V zápase s Hradcem nastoupil Staněk ve druhé obranné dvojici s Ondřejem Křížem. Devatenáctiletý Staněk je slávistickým odchovancem, který v poslední době dostával šanci i v extralize. Již loni odehrál za Slavii pět utkání, letos již čtrnáct a už se zapsal i do listiny střelců.

Slovan opustil slovenský útočník Viliam Čacho, jenž v 11 utkáních vstřelil jednu branku. Jeho novým působištěm se stal předposlední celek slovenské extraligy MHC Martin. Ve svém novém působišti sehrál již dvě utkání, v obou nastoupil v první řadě, ale zatím nebodoval a v plus/minus hodnocení získal tři záporné body.

Do Ústí se již nevrátí ani slovinský reprezentační obránce Miha Rebolj, jehož Slovanu půjčoval extraligový Litvínov. "Miha Rebolj odjel na reprezentační akci a jeho agent po ní vzkázal, že se hráč již do Litvínova nevrátí. Je to přece jen slovinský reprezentant a na to, aby zde v Ústí působil nastálo, nemáme dostatek finančních prostředků," doplnil Přemysl Zeman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže