Ú s t í n/L. - Ve středu čeká ústecké diváky další hokejová lahůdka. Po překrásném souboji s Budějovicemi obohaceným o malou exhibici hvězd NHL do severočeské metropole zavítá celek Chomutova. Bitva dvou nesmiřitelných soků začne v 18:00. Bude to utkání velice zajímavé. Jeden ze dvou nejlepších útoků soutěže s devětatřiceti vstřelenými brankami se bude pokoušet prolomit hráz v podobě nejspolehlivější obrany s pouhými patnácti inkasovanými góly.
Porovnání týmů

7-0-1-1-1 celková bilance 8-0-0-0-2
4-0-0-0-1 posledních 5 zápasů 5-0-0-0-0
4-0-1-1-0 zápasy venku 1-0-0-0-2
3-0-0-0-1 zápasy doma 7-0-0-0-0
3. postavení v tabulce 1.
23 získané body 24
32 vstřelené branky 39
15 inkasované branky 17
11 branky v přesilovkách 13
1 branky v oslabení 0
žádné utkání bez vstřelené branky žádné
3 utkání se shotoutem 2
6:1 (Písek) nejvyšší výhra 7:1 (Třebíč)
2:3 (Č. Budějovice) nejvyšší prohra 2:4 (Beroun)
D. Hodek; 8b (4+4) nejproduktivnější hráč D. Hájek; 9b (5+4)
Jelínek a Švík; oba 5 nejlepší střelec D. Hájek; 5
P. Fink; 5 nejvíce asistencí R. Šíp; 7
D. Pazourek; 41 nejtrestanější hráč S. Mikšovic; 47
Sáblík - 94% úspěšnost brankáře Horčička - 94%
Sáblík - 1,5 průměr inkas. branek Horčička - 1,6

Chomutov

Chomutov byl pro Lvy vždycky těžkým soupeřem a nejinak tomu bude nejspíše v dalším střetnutí a celém ročníku. Soused ze severu Čech sice ve výsledných změnách kádru přes léto skončil na mínusovém čísle 2, ale jména, která do svých řad Chomutovští získali, nejsou neznámá. Po odchodu Kamila Jariny do Litvínova a ukončení poměru s Michalem Fikrtem byla chomutovská klec prázdná a tohoto místa se ujal velezkušený Luboš Horčička, jenž oblékal před dvěma roky i dres Ústí. Do zadních řad přišli Tibor Schneider a Roman Prošek. Prvně jmenovaný hromotluk zavítal ze Slovenska a Prošek z Olomouce. Z téhož klubu se z hostování vrátil Jaroslav Buchal, který spolu s Martinem Malátem, Vladimírem Dobiášem (oba ze Slavie), Josefem Iblem a Jaroslavem Veverkou posílil prořídle útočné řady. Tým naopak opustili opory z loňského ročníku Kostourek, Jeslínek, který ale bude nastupovat formou střídavého startu, Maleček a již zmiňovaný Fikrt.

Vzájemné zápasy

V uplynulém ročníku se ze všech čtyř střetnutí mohli z vítězství třikrát radovat právě Lvi. Poprvé vyhráli žlutomodří na chomutovském zimním stadionu 0:2 a ukončili kralování soupeře, který neztratil jedenáctkrát za sebou. Později doma vyhráli těsně 2:1 a v dalším zápase před domácím publikem rozstříleli rivala 7:2. Odveta se ale Lvům již nepovedla a v předposledním kole podlehli 2:6.

Předpokládané sestavy:

Ústí: Sáblík - Pavlas, Mazanec, Jan Kudrna, Kočí, Kasík, Drábek, Kříž, Kubeš, - Hodek, Koudelka, Jelínek - Švík, Pazourek, Fink - Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna - Buďa, Lipina, Přeučil.
Chomutov: Podolka (Horčička) - Hájek, Szakal, Plaček, Nosek, Trefný, Schneider, Prošek, Révay - Polodna, Šíp, Jíra - Boušek, Mikšovic, Jeslínek - Malát, Koláček, Buchal - Hahn, Charousek, Martenek
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže