Ústí nad Labem - Po několika letech se Zlatopramen Arénou v Ústí nad Labem opět rozléhaly chorály fanoušků brněnské Komety. Do Ústí krom samotných hokejistů přicestovala i tříčlenná skupinka fanoušků. Ta se snažila hnát své oblíbence za další výhrou. Musím objektivně ocenit jejich fandění. I přes nízký počet členů „kotle“ dokázali vytvořit Kometě domácí atmosféru. Podotýkám, že se bavíme o utkání juniorů.

K rozhovoru se přihlásil sympatický mladík, který vyzýval své kamarády, aby odpovědi tvořili s ním. Celý rozhovor probíhal v přátelské atmosféře.

Přijeli jste podpořit přes celou republiku Brno do Ústí. Jezdíte na venkovní zápasy pravidelně?
Zde bych uvedl, že jsem nebyl na 4 venkovních zápasech. Na domácích jsem byl na všech.

Jak vznikl nápad, že budete podporovat juniory při výjezdech?
Jeden z hráčů je můj kamarád a poprosil mne, jestli bychom jim nefandili. Až časem vznikl nápad výjezdů. Naši podporu mají za jakéhokoli stavu.

Jezdíte na výjezdy rád?
Jezdíme rádi, je tu zábava, uvolněná atmosféra. Fandíme „áčku“ i juniorům.

Jaká je nálada v autobuse, když se týmu nedaří?
Máme svěšenou hlavu a nic neříkáme. Posloucháme hráče, jak nadávají na rozhodčí (tato odpověď rozesmála všechny tři fanoušky).

Byl to jednoznačný zápas, za co byste Kometu pochválil?
Dá se říci, že jsme se konečně rozstříleli, dosud jsme měli mizernou koncovku. Osobně jsem čekal těžký boj, ale Ústí podle mého špatně bruslilo, bylo pomalejší a obrana byla hodně propustná. Gólmani se snažili, ale na všechno stačit nemohli.

Vytkli byste něco Brnu?
Byly tam zbytečné fauly, díky kterým Kometa inkasovala poměrně zbytečné branky

Jaké vzpomínky máte na Ústí, hráli jste zde před několika lety finále 1. ligy…
Upřímně, Ústí je super. Přejeme mu, aby postoupilo, Chomutov nesnášíme kvůli způsobu, jakým dostává finance do hokeje (opět se skupinka rozesmála). Máme vzpomínky na Povrly, kde jsme v době předloňského finále přenocovali. Ústí máme rádi. Když Špirko odcházel z Ústí do Pardubic, říkal jsem si, že měl jít do Komety (úsměv).

Příznivci Komety uzavřeli rozhovor s konstatováním, že je pro ně důležité, aby si hráči věřili a vnímali podporu jak na ledě Ronda, tak i na hřištích soupeřů. Brno má opravdu neuvěřitelně věrné příznivce. Cestovat napříč republikou na utkání juniorů. Klobouk dolů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže