Ú s t í n/L. - Už jen teoretickou naději na záchranu drží ústecká Lvíčata. S tímto smutným faktem se musí srovnat jak hráči, tak trenéři i fanoušci Ústeckých Lvů. Ale ještě není nic definitivně ztraceno. Ve hře je 39 bodů, což není málo. „Teď budeme hrát nesmírně důležité zápasy. V Havířově a doma s Havlíčkovým Brodem. A to jsou zápasy, kdy se to bude lámat,“ vysvětloval trenér ústeckých juniorů, Jan Neliba.

Do sezóny ale vstoupili junioři velmi dobře. Hned v prvním zápase si připsali výhru nad Opavou 4:3. V tomto utkání se vytáhl hattrickem ústecký Vávra. Poté ale přišlo období smolných proher. Z patnácti zápasů dokázala Lvíčata vyhrát pouze dvakrát. A z toho jednou v prodloužení.

Na konci října a po celý listopad podávali junioři výkony jako na houpačce. Nejdříve těsná výhra nad Opavou, poté dokázali potrápit Vítkovické nebo uloupit body budějovickým hokejistům. Naopak na Boleslav a Znojmo Lvíčata nestačila. Zisk třech cenných bodů přišel jako blesk z čistého nebe, když se Ústeckým podařilo porazit pražskou Spartu, která momentálně vévodí tabulce juniorské extraligy.

Výhrou nad Spartou nastartoval Slovan bodovou šňůru. Z následujících pěti utkání získali ústečtí hokejisté 10 bodů.

Ale od 13. 12. 2010 do 17. 1. 2011 nedokázala Lvíčata vyhrát ani jeden zápas. Toto období se může zdát jako klíčové pro celý vývoj zbylé sezóny. V následujících šesti zápasech získali junioři Ústeckých Lvů 8 bodů. Jako největší skalp se může považovat zápas s pražskou Slavií, kterou porazili po samostatných nájezdech.

O ne moc dobře vyvíjející se sezóně jsme se bavili s trenérem ústeckých juniorů Janem Nelibou.

Pane trenére, je to asi nezáviděníhodná situace, ve které se teď nacházíte…
Tak sezóna ještě neskončila. Pořád v sobě chováme nějakou naději. Ve hře je 39 bodů a teď jdeme do poslední části. Budeme hrát nesmírně důležité zápasy. V Havířově a doma s Havlíčkovým Brodem. A to jsou zápasy, kdy se to bude lámat. Tam se ukáže, jestli budeme mít ještě vůbec šanci bojovat o eventuelní účast v příštím roce v extralize juniorů.

Vy jste přišel do Ústí, když už byla sezóna v plném proudu. Jak se naskakovalo do takto rozjetého vlaku?
Já jsem to bral jako takovou výzvu, protože v té době, dá se říct, jsem hledal práci. Tak jsem tuhle práci rád vzal. Samozřejmě to nebylo úplně optimální, protože ty kluky jsem s odstupem času teprve poznával. Některé jsem do teď nepoznal detailně. Ale já si nestěžuji. Zatím tu práci vidím tak, že jsme ještě nedosáhli toho cíle, který jsme si tu dali. Ale já bych to ještě nepodtrhl. Jako, že to dopadlo špatně, protože je fakt těch zápasů ještě dost a chceme se o to poprat a zabojovat.

Kdybyste měl porovnat, v jakém stavu se nacházelo družstvo, když jste přišel a v jakém stavu je teď?
Událo se tady hodně změn. Mysleli jsme si, že když sem přišli hráči jako Brož nebo Slavíček, že to to družstvo bude hrát výrazněji. Ale bohužel se to tak úplně neprojevilo. Ty výsledky nebyly ideální. Ale to nebyla jejich chyba. Myslím si, že v některých okamžicích jsme se s tím nesrovnali jako tým.

Jak tuto situaci snáší hráči z vašeho pohledu?
Myslím, že si na mě hráči zvykli. Já jsem takový, že se s mladými lidmi dokážu domluvit. Takže nevnímám nějak, že by ze mě měli hráči nějaký strach.

Jak vidíte do budoucna Vaše působení u týmu?
Uvidíme, jak dopadne sezóna. Jsem domluvený tady s vedením, že se budeme o tom bavit, až jak to dopadne. Případně, že zachráníme extraligu juniorů, tak jsou tu nasnadě nějaká jednání.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže