Ú s t í n/L. - Základní část obou skupin první ligy již s pondělním večerem skončila (s výjimkou odloženého duelu mezi Olomoucí a Chomutovem) a první čtyři celky tabulky mají deset dnů zápasového volna. V něm mohou spekulovat, na jaké mužstvo narazí ve čtvrtfinále. Ústečtí Lvi vcházejí do play off z prvního místa, a tak se v prvním kole vyhrocených zápasů utkají s týmem, který v předkole skončí na nejhorším místě, tj. osmém až dvanáctém v konečné tabulce po základní části. Ve čtvrtfinále by tak Slovan mohl na svém ledě uvítat Beroun, Vrchlabí, Třebíč, Benátky či Kadaň.


HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI



Beroun se jako jediný tým z pěti vyjmenovaných dostal před nadstavbovou částí do horní poloviny tabulky, čímž si zajistil zápasy s lepší osmicí týmů první ligy. Jako jediný se tedy může chlubit tím, že s Ústeckými Lvy sehrál za základní část čtyři zápasy, z nichž jen pouze dva byly zcela jednoznačné pro severočeský celek. V prvním letošním setkání v sezóně totiž Slovan uhrál pouze bod, když nechal vyhrát soupeře na jeho ledě v samostatných nájezdech. Odplata byla vykonána již na domácí půdě, kde žlutomodří vyhráli nad Berounem jasným poměrem 4:1 a své dominantní postavení potvrdili i na ledě soupeře, který prohrál vysokým rozdílem 2:6. V posledním vzájemném střetnutí, a zároveň i posledním utkání základní části, již svrchovaná pozice lídra nebyla znát. Zápas, stejně jako na začátku sezóny, dospěl až k samostatným nájezdům. V nich tentokrát byli úspěšnější domácí Lvi. Berounští Medvědi se do play off dostali po šesti letech, a tak jejich chuť po vítězství a nabuzení bude možná mnohem větší než u ostatních celků. Zda to ale bude stačit na postup do čtvrtfinále, je stále záhadou.



HC VRCHLABÍ




S celkem z Podkrkonoší se Slovan utkal v letošní sezóně dvakrát, přičemž poprvé Lvům domácí celek dělal potíže, když Slovan dokázal vyhrát až v samostatných nájezdech. Ve druhém vzájemném střetnutí již Lvi ukázali svou sílu a s Vrchlabskými si poradili lehce 6:0. Loňská sezóna byla na vzájemná utkání bohatší, ale ze čtyř utkání (a dvanácti nabízených bodů) dokázalo mužstvo z Ústí urvat jen dvě vítězství (celkově sedm bodů): na domácím ledě vyhrálo 3:1 a 5:1, na ledě hostí se mu již tolika nevedlo (1:2 a 3:4sn). Zatímco předloňskou sezónu se Vrchlabští probojovali rovnou do čtvrtfinále, vloni se museli spokojit pouze s místem v osmifinále. O něj do posledních vteřin bojovali a nakonec pro ně bylo i konečnou. Sportovní ředitel klubu Kmoníček se po skončení sezóny vyjádřil k situaci velmi rozhořčeně a tým se snažil posílit natolik, aby se již situace neopakovala. Letos Vrchlabští nemuseli o předkolo play off bojovat tak usilovně a nastřádané psychické síly jistě vloží do série s Berounem, která jim možná zajistí postup do vytouženého čtvrtfinále.



SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ



Stejně jako s předešlým týmem, i s Třebíčí se celek od Labe setkal pouze dvakrát, přičemž obě utkání dospěla až k samostatným nájezdům. V nich byli poprvé úspěšnější Třebíčští (5:4sn), podruhé Ústečtí (3:2sn). Loňská sezóna byla pro Lvy mnohem jednoznačnější. Všechna čtyři utkání Slovan vyhrál a ve dvou případech dokonce vícebrankovým rozdílem: 2:1sn, 5:2, 6:2 a 2:1. Zajímavostí u týmu z Vysočiny je fakt, že ze 44 zápasů dospěla hra jedenáctkrát do prodloužení či samostatných nájezdů, ze kterých vyšli hráči od řeky Jihlavy vítězně hned pětkrát. Pro Slovan by tak mohla být nevýhodou již skončená výměna brankářů – přeci jen mohou Třebíčští vědět o slabinách Pavla Francouze, který na západě Moravy působil. Ale to je prozatím daleko. Třebíč v předkole play off čeká Hradec Králové, který pro vysočinské město není neznámý. Již loňskou sezónu si totiž mezi sebou oba týmy zahrály ostré zápasy play off, i když je pravda, že vloni se setkaly až ve čtvrtfinále.



HC BENÁTKY NAD JIZEROU




Středočeský celek na utkání s Ústeckými Lvy nevzpomíná jistě v dobrém. V letošních obou zápasech totiž svému soupeři nedokázal vstřelit ani jednu branku (0:5 a 0:6) a brankáři Slovanu si tak mohli na své konto připsat hned dvakrát shut out. Na loňskou sezónu zase ale nezapomněli ústečtí fanoušci, kterým v paměti jistě visí nepovedený zápas v Benátkách, odkud žlutomodří odjeli s debaklem 0:5. Vzpomínky na benátecký tým však vedou i do předloňské sezóny, ve které spolu oba týmy hrály čtvrtfinále. Ústečtí Lvi ani v tomto kole nezaváhali a díky vysokým výhrám 6:1, 3:1 a 9:3 si zajistili postup do semifinále. Stejně jako vloni čeká Benátecké rival ze Znojma a stejně jako před rokem i letos se s ním utkají v osmifinále. Který tým však bude šťastnější, můžeme jen hádat.



SPORTOVNÍ KLUB KADAŇ



S nikým jiným ze zmíněných pěti celků nemá Slovan tak skvělou bilanci jako s Kadaní. Letos odehrané zápasy hovoří za vše (6:2 a 1:0), stejně jako loňské zápasy, ve kterých Lvi nechali svému soupeři pouhý jeden bod. Počty vstřelených branek však tuto smutnou ztrátu vyrovnal – Ústečtí svého rivala na kadaňském ledě přestříleli 6:0 a 9:4. A ani domácí výhra 5:2 nesmí být opomenuta. Neporazitelnost ústeckého mužstva dokazuje i loňské čtvrtfinále, o kterém se rozhodlo v nejkratším možném termínu – Lvi nedali Kadaňským šanci a na zápasy vyhráli jasným poměrem 4:0. Že však nemuselo jít o tak hladký průběh si jistě všichni vzpomínají – ve třetím zápase na ledě Kadaně vedli hosté v polovině zápasu 5:2, přičemž o zápasu mohlo být rozhodnuto… Nicméně to by nebyl hokej, kdyby se karta neobrátila a v osmačtyřicáté minutě nebyl výsledek 6:5 ve prospěch domácích. Ústečtí Lvi tak pro své fanoušky připravili nervydrásající match, který nakonec vyhráli 8:6. V posledním čtvrtfinálovém zápase již Slovan nezaváhal a vysokým poměrem 6:1 tak oslavil vstup do semifinále. Bude však i letošní případná série tak jednoznačná?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže