Ú s t í n/L. - Sobotní duel Ústeckých Lvů s Českými Budějovicemi byl ozdobou první ligy a nemusela by se za něj stydět ani nejvyšší soutěž. Bojovalo se do poslední minuty a celých šedesát minut se oko diváka mohlo pást pohledem na útočný hokej. Domácí šli do vedení brankou Jana Kudrny, kterého jsme se zeptali na několik otázek. Posily z NHL v dresu Jihočechů ale vítězství přiklonili na svou stranu a tak letos poprvé doma Lvi prohráli.
“Dnes se utkaly nejlepší dva týmy v soutěži a nás i Budějovice to stálo hodně sil. Utkání mělo vysokou kvalitu a pro nás byl ten konec nešťastný. Měli jsme hodně šancí, ale nedokázali jsme vyrovnat. To se ale odvíjelo od toho, že jsme zaspali začátek druhé i třetí třetiny, kdy jsme dostali góly,“ vrací se k zápasu muž s číslem 52 na zádech.

“Nijak zvlášť jsme se na tenhle zápas nepřipravovali, bereme to jako každé jiné kolo. Dnes jsme ale byli zdravě nabuzení a nervózní z účasti Prospala a Dvořáka. Tihle dva našemu dnešnímu soupeři moc a moc pomohli a jejich pětka nám zatápěla úplně nejvíc. Možná jsme na ně hráli špatně. Měli jsme hrát více pozičně a nejít jim tolik do těla, protože oni si to výborně dávají v rozích a těžce se oddělují od puku. Ale my s nimi hrajeme ještě třikrát a určitě se budeme snažit být příště lepší,“ hodnotí soupeře střelec první branky klání.

Právě přes Prospala prošel první gól utkání. Kudrna ho nejprve nastřelil a když se k němu kotouč znovu odrazil, posunul ho pod nohama šikovného útočníka z NHL, objel ho a prudkou ranou prostřelil Cháberu. “Ta branka mě těší, ale těšila by víc, kdybychom vyhráli. Ta střela se mi sice povedla, ale taky z toho mohl Prospal jet sám na bránu,“ přiznává na své brance podíl štěstěny rázný bek.

V závěru poslední dvacetiminutovky hráli domácí aktivně a vynutili si faul, který jim nabídl dohrát zápas v početní převaze a pokusit se vyrovnat. Oddechový čas trenér využil k taktickým pokynům a přesilovku mocnil hrou bez brankáře. “V power-play jsme si vypracovali nejlepší šance zápasu a měli jsme tam něco dotlačit. Ty kotouče tam skákaly na brankové čáře a chyběly jen centimetry. Brankář občas nevěděl, kde je, ale my toho nedokázali využít a puk do branky dopravit. Bojovali jsme, jak jsme mohli, ale měli jsme i trochu smůlu. S tím už nic neuděláme,“ smutní bratr útočníka Jiřího Kudrny nad závěrečným tlakem, kterého nedokázali Lvi využít.

Lvi se po devátém kole usadili na třetí příčce s jednobodovou ztrátou právě na Budějovice a Chomutov. V jednom ale přece první lize kralují. Dostali nejméně branek v soutěži – 15 v devíti zápasech. “Největší zásluhu na našich výkonech má Sáblo, protože chytá výborně a drží nás, když potřebujeme. My jsme ho nechávali v prvních utkáních na holičkách a on své kvality potvrzoval. Poslední čtyři střetnutí už hrajeme více ze zajištěné obrany, ale tu jistotu za zády v podobě Lukáše stále máme. On je tím hlavním důvodem, proč jsme obdrželi nejméně branek,“ odůvodňuje úspěšnost obrany a chválí spoluhráče Sáblíka.

Na závěr dialogu se zamýšlí nad nejbližším programem první ligy. “Naším cílem je pohybovat se do třetího místa a tam chceme být i po příštích těžkých zápasech v Kadani, doma s Chomutovem a v Olomouci.“ Poté hrají Lvi čtyřikrát za sebou doma a atmosféra, jaká byla k vidění na sobotním utkání, které navštívilo 6400 diváků, by jim mohla do dalších bojů pomoci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže