Ú s t í n/L. - Svátek hokeje. Tak by se dal nazvat dnešní zápas domácích Lvů proti Českým Budějovicím. Přijeli i hvězdy NHL a hrál se hokej vysoké úrovně. Hosté hráli velmi dobře a domácí jim byli více než zdatným soupeřem.

Smůla v koncovce ovšem znamenala, že břevno v první a tyčka ve druhé třetině za stavu 1:0, byla překážkou v cestě za úspěchem. Jedině první formace hostů dokázala Lvy dostat pod tlak. A byla to právě dvojice Dvořák - Prospal z první "lajny", kdo rozhodl zápas. Ostatní pětky soupeře se dostávali chvílema i pod drtivý tlak Lvů. Těsně před koncem třetí třetiny už stadión viděl vyrovnávající gól v síti hostí, po nejistém zákroku budějovckého brankáře, leč světlo se nerosvítilo.

Domácí se dostali do vedení v přesilovce v první třetině, když udržel na modré Jan Kudrna touš v pásmu přes dva dotírající hráče soupře, prosadil se přes ně a po vyjetí na kruh prostřelil Cháberu. Hosté otočili zápas ve druhé třetině, kdy během dvou minut otočili stav Prospal a po něm Dvořák. Dvě minuty na to ovšem vypíchl Víťa Jankový puk na obranné modré a únik dva na jednoho dokázal tvrdou střelou přetavit ve vyrovnávající branku. Ve třetí třetině ovšem hosté zásluhou Dvořákova druhého gólu strhli vítězství na svou stranu a domácí s trochou smůly už nedokázali vyrovnat. Diváci ale velmi silně poděkovali za pěkný hokej.




Před zápasem se naplnil stadión a kotel přivítal hráče hlasitě i barvitě


Hráči Českých Budějovic před začátkem zápasu


Úvodní vhazování Václav Prospal prohrál


Radek Dvořák proskakuje s kotoučem mezi hráči Slovanu


V první třetině ovšem několikrát zavřeli domácí Budějovické v jejich pásmu


A pramenilo z toho několik šancí. Milan Buďa se uvolnil z rohu, ale pozdější šanci ještě Chábera kryl


Ve druhé třetině hosté přidali a Václav Prospal vyhrál téměř všechna buly


Víťa Jankových na útočné modré


Před třetí třetinou někdo rozvinul popichující transparent :-), který byl reakcí na internetové diskuse.


Lukáš Sáblík s Jirkou Zikmundem při oddechovém čase před koncem zápasu
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže