Ú s t í n/L. - Uprostřed utkání se podílel na unikátní situaci. Chomutovský gólman Hanuljak se snažil rozehrát puk přes střed hřiště, ústecký útočník Richard Diviš jen z povinnosti na celou situaci dohlížel. V tom chomutovský brankář selhal a trefil Diviše, který reflexivně dopravil puk do branky. Hanuljakův blikanec byl poslední kapkou do chomutovské rakve, od té doby Ústí defintivně strhlo derby na svou stranu. „Možná jsem už takový gól zažil,“ vzpomíná samotný pětadvacetiletý forvard.

Říkají mu Šnek, ale v inkriminované situaci jeho přezdívka v žádném případě neplatila. Poté, co ho Hanuljak nastřelil, neváhal a efektně zadovkou okamžitě dopravil kotouč do branky. „Bylo to ale celé o štěstí. Měl jsem puk pod nohama, rychle jsem ho chtěl poslat do branky. Dobrý, prostě gól. Někdy při vás štěstí stojí, jindy ne. Nějakou chvilku už hokej hraji, takže je možné, že jsem podobnou situaci už zažil,“ vzpomíná a současně analyzuje bizarní moment tradičního derby.

Diviš ovšem nahlodal chomutovskou hru ještě předtím, když zvyšoval z kraje utkání na rozdíl dvou branek. „Jednalo se o nacvičenou situaci dva na jednoho. Rok Pajič výborně na sebe navázal jejich obránce a odtáhl ho, přičemž mi Janků předložil puk. Dostal jsem ho za sebe, takže jsem si puk mohl zpracovat. Najednou koukám, Hanuljak už dělal zákrok, tak jsem to tam poslal. Snadný gól, ale v uvozovkách,“ připouští.

Divišovy zásahy stvrdily ústeckou dominanci v prestižním severočeském souboji. Ústečtí Lvi v sobotním večeru měli formu, kterou by výrazně ohrozili i Mladou Boleslav s Kladnem dohromady. Tedy potencionální protivníky v jarním boji o extraligu. „Připravovali jsme se na derby celý týden. Nebudu říkat, že ne. Čekal nás kvalitní soupeř, derbíčko, transparent... Fanoušci si ho na stadionu připravovali už tři dny dopředu, takže jsme byli všichni natěšení. Soustředili jsme se, vlétli jsme na ně, zatlačili a srazili je trošku dolů hned od začátku zápasu,“ připomíná.

Diviš naráží na bleskový vstup žlutomodrých do utkání. „Měli jsme dobrý začátek. Spoustu šancí, první třetinu jsme zaslouženě ovládli. Od toho se odvíjel celý zápas,“ říká. Současně ale krotí euforii, která po získání sedmibodového náskoku v čele první ligy vznikla. „Nepřeceňoval bych to. Byl to normální zápas. Akorát přišlo více lidí. Nicméně jsme si to parádně užili. Ale jedna výhra nic neřeší, potřebujeme Chomutov porážet pravidelně,“ vyzývá letní posila.

Současně si vedoucí příčky v tabulce ovšem cení. „První místo je pro nás důležité. Všichni víme, na co myslíme a začínat v play-off sérii doma je důležité. Viděli jste to sami, přišlo pět tisíc lidí a hrálo se nám parádně. Stejné to může být i ve vyřazovacích bojích,“ vysvětluje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže