Ú s t í n/L. - Pozor, pálí Jan Klobouček. Nejdefenzivnější článek ústeckého souboru skóroval premiérově v sezóně nedávno v Berouně, další trefu si připsal v derby proti Chomutovu. I to dokumentuje, jak sobotní duel byl výjimečný. Ústečtí Lvi předvedli naprosto fenomenální jízdu a z utkání s odvěkým rivalem si udělali téměř exhibici. Kapitánovi žlutomodrých kazí jen dojem dvě chyby, po kterých Chomutov korigoval výsledek.

Ústecký bek je stálicí na přesilovky. Tradičně čeká na vrcholu přesilovkového trojúhelníku na střelu golfem, jindy nebezpečně nahodí puk na branku. Jeho chvíle konečně přišla. Před koncem druhé části si sjel na parádní Hanzlovu příhru a z první plachtící puk usměrnil za Hanuljaka. Konečně vstřelil gól na domácím ledě a to po proklatě dlouhé době. „Mám střeleckou formu,“ hrdě hlásí samotný kapitán.

Vážně?

Čekal jsem na to celý rok. Konečně jsem se střelecky probral. Gólů teď už bude více. Bude jich určitě více (smích).

Chomutov jste přejeli 6:2, nedali jste mu pražádnou šanci...

Dobře jsme utkání začali, dali dva rychlé góly a od toho se to odvíjelo. Musím říct, že jsme hráli opravdu dobře, netahali to po rozích, měli pohyb a nevýmyšleli všelijaké blbosti. Kromě mě, tedy (smích).

Povídejte...

Narážím tím na druhou chomutovskou branku. Bylo to za stavu, kdy už jsem se nesoustředil. Skořepa tu měl tátu, tak jsem mu chtěl udělat radost, aby ho doma nepeskoval (smích).

Jste blízko první příčce po nadstavbové části. Cítíte to stejně?

Když mi to teď říkáte, tak to cítím, ale jinak první místo neřeším. Do konce zbývá ještě pět zápasů, ve hře je stále dost bodů. Může se stát cokoli. Projedete dva zápasy a zase je vše jinak. Takže bych ještě závěry nedělal.

Nicméně, forma Slovanu evidentně graduje...

Určitě je lepší než v době krizovky zkraje zimy. Chodíme více do branky a naše hra se celkově zvedla. Zjednodušili jsme naší hru, začali být důrazní před brankovištěm a méně vymýšlet. Nehrajeme už profesorsky a nezkoušíme různé finty a krásné kombinace, které většinou stejně nevycházejí a pak se divímě, že to nejde.

Může být vaše výhoda oproti Chomutovu, že máte celý tým většinu sezóny pohromadě, narozdíl od KLH?

Chomutovu se ještě vrátí několik hráčů z extraligy a před play-off budou mít dost času sestavu ještě poskládat a rozehrát se. V play-off pak už mohou být sehraní, takže nechci předjímat.

V současné době to Chomutovu moc neklape, že?

Vždycky mi to někdo řekne. Slyším, že se o tom někdo baví a pak to vím taky (smích). My máme jasný cíl už dlouho dobu, chceme se dostat zpět do extraligy. Bylo by to hezké.

Jak vidíte svůj tým v porovnání s minulou sezónou?

Hráče, kteří odešli, vhodně nahradili noví. Citlivě se kádr obměnil, aby se nestala nějaká velká změna. Nejsme nadupaní hvězdami, ale současně ani nemáme v týmu mezery.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže