Ústí nad Labem - Zástupce kapitána Kloboučka, jeden z hokejistů, jenž poslal Slovan zpět do druhé nejvyšší soutěže, tři souboje odehrál i za protivníka Lvů z posledního utkání, Olomouc. V letošním ročníku sbírá zkušenosti i v Tipsport extralize, za pět zápasů v Mladé Boleslavi jednou skóroval (shodou okolností dnes proti Kladnu). Jedná se o třetího nejtrestanějšího hráče Slovanu. Řeč je o Milanu Mikulíkovi.

Bezprostředně po střetnutí s Olomoucí nešetřil ústecký forvard slovy chvály nad výkonem Moravanů, vyzdvihnout stačil i hostujícího brankáře Štefana Žigárdyho, jenž udržel čisté konto a byl jednou z největších překážek žlutomodrých. "Olomouc přijela výborně bránit, my jsme se chtěli do nich pustit hned od začátku. První střídání se nám dařila, chodili jsme do soubojů, jenže soupeř hrál výborně z obrany, měl perfektně pokryté střední pásmo. Výborně jim zachytal gólman, kterého musím pochválit. Dnes jsme na něho neměli," popsal své dojmy.

Mikulík se domnívá, že ústeckému celku chyběly síly. "Chtěli jsme hrát aktivní hokej, získat tři body. Jediné pozitivum bylo, že jsme to nevzdali a chtěli s tím do samotného závěru něco udělat. Na zápas jsme se připravovali jako na každý jiný. Soupeř hrál prostě famozně."

Nálada po utkání s Olomoucí nebyla v kabině zrovna dvakrát veselá. "Bylo tam ticho, ale hokej je o výhrách, o prohrách a dnes jsme prohráli. Jdeme dál, v sobotu máme další utkání," prohlásil chlapsky Mikulík.

Lvi mají před sebou právě dva souboje venku (Beroun a Havlíčkův Brod), hned poté prověří jejich schopnosti momentálně druhý Chomutov. "Všechna střetnutí s první osmičkou už jsou kvalitní, soupeři se připravují na play-off, výborně brání. My můžeme venku jenom získat, oni budou chtít doma bodovat a hrát otevřeně. Na to my umíme a může to pro nás být jedině plus," popsal.

Každý bod se počítá, Ústí na paty šlape Chomutov, který ztrácí na vedoucího lídra jediný bod. "Když už na první příčce jsme, budeme si ji chtít uhlídat. Bude to hodně těžké, Chomutov je také pod tlakem a bude nám ji chtít vzít. I když je pravda, že loni šel Chomutov z druhého místa a play-off stejně vyhrál. Pokud skončíme druzí, nebudeme skládat zbraně," ujasnil muž s patnáctkou na dresu.

Útočník Slovanu sám prošel v sezoně 2003/2004 Olomoucí. "Už je to dávno, byl jsem tam na střídavé starty ze Znojma, nastoupil jsem ale pouze třikrát. Měli a mají silný mančaft, výborné útočníky, umí hrát do těla. I dnes jsem čekal těžký zápas, porazili nás doma i na začátku tohoto ročníku. Je to kvalitní tým, který půjde v play-off hodně vysoko," ujasnil.

Pokud se jedná o střídavé starty v roce 2010/2011, vedení Ústí je domluveno s Mladou Boleslaví. "Vždy to rád uvítám, jsem rád, že mám tu možnost zahrát si trochu jiný hokej."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže