Ú s t í n/L. - Také ze třetího domácího zápasu neodcházeli ústečtí diváci zklamáni. Po výhře Lvů nad Pantery z Havířova v poměru 3:1 si fanoušci Slovanu mohou dále vychutnávat pohled na prvoligovou tabulku, které vévodí ústecký tým s dvoubodovým náskokem na České Budějovice. O své postřehy k zápasu se podělili ústecký David Pazourek a havířovský Přemysl Sedlák.
Utkání znovu začalo pro Lvy nepříznivě, již v 10.minutě se prosadil nejzkušenější hráč Havířovských Petr Folta. "Zápas s Havířovem určitě nebyl jednoduchý, můžeme být rádi, že jsme vyrovnali. Již druhý zápas doma prohráváme 0:1 a potom to honíme. Byl to těžký zápas, většinou soupeř přijede bránit a do toho se těžko hraje," říká o utkání centr druhé ústecké formace Pazourek. Ústečtí se dokázali gólově prosadit ve dvou přesilových hrách, které rozhodly o výsledku utkání. "Přesilovky bychom měli proměňovat, protože tam se lámou zápasy. Je potřeba se na ně soustředit a zkusit je využít, protože je to velká příležitost zápas rozhodnout. Je to lepší, než to potom hrát v pěti do plných." Velkou příležitost rozhodnout měli Lvi při přesilovce pět na tři ve třetí třetině: "Je to škoda, měli jsme tam pár střel, ale nic nepadlo do brány, to se stává. Musíme se na to trochu více zaměřit, jsou to šance takové zápasy rozhodnout," doplňuje extraligou protřelý forvard.

David Pazourek, jenž přišel před sezónou z extraligového Kladna, zatím na svůj první gólový zápis v dresu Lvů teprve čeká: "Já jsem čekal, že to tam padne už dávno. Je pravda, že se trápím, ono je to poznat. Jak se člověk nechytne od začátku, tak je to potom křeč. Já jsem šance měl pomalu každý zápas, minule doma snad dvě, nepadá to tam, je to prostě otázka štěstí, zatím to nejde," smutní. Další možnost prolomit smolnou sérii bude mít již tuto sobotu v utkání s Českými Budějovicemi: "Myslím, že to bude zápas, který nám nastaví zrcadlo o tom, jak bude vypadat špička ligy. Zatím jsme měli většinou soupeře z té spodní části nebo ze středu tabulky, teď přijdou ti těžší, tam se ukáže, jak na tom jsme," přemýšlí již nad dalším soupeřem.

Prvoligové tabulce zatím vládne ústecký tým, ale udržet stávající pozice nebude jednoduché: "Zatím je v tabulce šest mužstev v rozmezí několika bodů, takže je to vyrovnané. Je ale odehráno teprve osm kol, možná se to vytříbí. Ale myslím, že mezi prvními čtyřmi pěti mužstvy velké rozdíly nebudou," medituje nad letošní vyrovnaností první ligy a nabízí ještě porovnání s extraligou: "Srovnání je těžké, každý zápas je jiný. Jsou zápasy, které snesou srovnání s extraligou a jsou i zápasy horší. To samé je i v extralize. Když se potkají dvě mužstva, která jsou dole v tabulce, tak se na to kolikrát také nedá dívat a jindy je to naopak špičkový hokej," uzavírá rozhovor ústecká opora.


Havířovští se pohybují okolo postupového osmého místa a předvádí pohledný hokej, kterým potrápili Chomutov a se kterým také slavili úspěchy proti Mladé Boleslavi, tu porazili 3:2. "Začátek dnešního zápasu byl dobrý, brzy jsme se dostali do vedení, ale pak jsme udělali zbytečné fauly, ze kterých jsme inkasovali. Kluci z Ústí jsou dobří a v přesilovkách nás potrestali. Kdybychom se nenechali tolikrát vyloučit, mohlo to být otevřené utkání s dramatičtějším koncem. Nicméně to byl velice kvalitní zápas, bohužel se smutným koncem pro nás," popisuje své pocity Přemysl Sedlák.

Šikovný útočník načal své angažmá v dresu Ústeckých Lvů na začátku loňské sezóny, ale závěr ročníku dohrál formou hostování právě v Havířově, kam poté i přestoupil. "Chtěl jsem vyhrát jako v každém zápase. Já jsem za Ústí hrál v minulém ročníku, ale nijakou zvláštní motivaci jsem necítil, působil jsem tady krátce, ani ne celou sezónu. Bohužel se nám to dneska nepovedlo. S Havířovem se pohybujeme okolo osmého místa. Chtěli bychom do play-off postoupit. Je důležité vyhrávat doma a venku zkoušet štěstí a pak to snad půjde, věříme tomu," dumá nad pomyslnými cíly a možnostmi svého klubu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže