Ú s t í n/L. - Utkání pod širým nebem, akce se jménem Open Air se zúčastnil i ústecký Pavel Janků. Odehrál předzápas, ve kterém proti sobě nastoupily bývalé hvězdy Pardubic a Komety. Janků byl velmi aktivní, vstřelil úvodní gól Brna. V ten samý den, jen o několik hodin později, se hlásil ve Zlatopramen Areně na tréninku. Zkušený forvard hodnotí velmi náročný den.

Jak se zrodila myšlenka, že budete na této akci hrát?
Oslovil mě Petr Hubáček asi měsíc před utkáním. Ptal se mě, jestli bych si nechtěl zahrát. Byla to veliká čest a přijal jsem to.

Co to pro vás znamenalo, proběhla nějaká příprava?
Příprava nebyla žádná (smích). Někomu to tak možná nepřijde, ale já jsem strašně rád, že jsem tam byl. Hrál jsem s panem Černým a panem Fardou v jedné formaci. Proti mně hrál pan Martinec, pan Šejba a další hvězdy. Mají své tempo, byl to opravdu obrovský zážitek.

Nepřipadal jste si trochu jako mladík?
Konečně jsem si někde mohl připadat jako mladík (smích na straně redaktora i hokejisty).

Vstřelil jste první branku zápasu, jak k tomu došlo?
Míra Barus mi dal puk před branku a já jsem měl klid na zakončení. Dal jsem gól.

Setkal jste se s hvězdami českého, respektive československého hokeje. Které osobnosti si ceníte nejvíce?
Pro mě osobně byla veliká čest, že jsem se s nimi mohl vůbec setkat. Pokud bych měl jmenovat, tak pan Černý a pan Martinec.

Hrál jste někdy pod širým nebem, nebo byla tohle vaše premiéra?
Já jsem pod širým nebem začínal, v mládí jsem se tam nahrál dost. Ale mnoho let jsem pod „širákem“ nehrál.

Lišil se nějak tento zápas od těch z vašeho mládí?
Tohle byla spíše společenská událost. Bylo to fajn. Měli jsme sraz den předem, takže jsme byli na společné večeři, kde jsme si popovídali a hodně zavzpomínali. Bylo to hodně uvolněné.

Nemrzela vás nízká návštěva, legendy by si asi zasloužili více pozornosti.
Nás to nemrzelo. Já osobně jsem byl rád, že jsem si s nimi mohl zahrát. Kdy se mi to znovu poštěstí?

Jaký máte celkový dojem z této akce?
Velmi dobrý, užili jsme si hodně legrace. Bylo to i o jiných věcech, než jen o hokeji.

Byl byste pro, aby se taková utkání odehrála i v první lize, třeba v Play Off?
Tak proto bych nebyl (důrazně). Myslím si, že utkání pod širým nebem je spíš taková exhibice, je to něco nového. V Play Off jde o hodně a podle mého by to mělo zůstat v prostředí krytého zimního stadionu.

Nepřesunul byste tedy hokej „do přírody“?
Určitě ne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže