Ú s t í n/L. - Na ledě v podstatě existovalo jediné mužstvo. Ústečtí Lvi si se Znojmem dělali, co chtěli a při větším štěstí v koncovce by Orli mohli odjíždět ještě s mnohem větším debaklem. Zatímco se diváci bavili, generální manažer Slovanu Robert Kysela tolik se středečním vystoupení spokojený nebyl. „Tohle je naprostá devalvace soutěže,” hřímal po směšném výkonu Jihomoravanů.

Fanoušci ve Zlatopramen Areně označili středeční zápas za exhibici. Měli naprostou pravdu. Od poloviny zápasu se halou nesl pokřik o deseti gólech, kterých se také dočkali. To nejlepší na závěr, jakoby dokumentoval Hanzlův zásah dvacet sekund před koncem zaokrouhlující první lednovou show na dvouciferný počet gólů. Ústecký boss ale radostí nehýřil...

Proč takové rozpaky? Znojmo jste doslova zničili...

Jenže tohle je naprostá devalvace soutěže. Naši kluci předvedli solidní výkon, ale sami jste viděli, že se na to nedalo koukat. Prostě jak na rybníku...

Čím si to vysvětlujete?

Znojmo se zachránilo a rozprodalo kádr. Vždyť Haman s Pláškem hostují v Plzni, Horčička také, odešli jim i další hráči. Pak z toho vychází tohle.

Nicméně vás jasný výsledek těší, ne?

Vítězství je důležité. Potřebujeme získávat body, ale ze sportovního hlediska mě takové vítězství vůbec neuspokujuje. Prostě takový zápas a soupeř znehodnocuje ligu.

Tak si alespoň hráči Slovanu vyzkoušeli útočné dovednosti...

Jenže to jim moc nedá. Byl bych raději za vítězství 3:2 po hezkém výkonu a proti důstojnému soupeři a aby měl zápas nějakou úroveň. V zápase ve stylu jako proti Znojmu hráči stejně hrají na půl plynu a akorát se někdo zraní.

Postoj Znojma, které přijelo s několika juniory a v kombinované sestavě, tedy nechápete...

Připadalo mi to zkrátka jako přátelák. Znojmo je zřejmě uspokojené záchranou a evidentně jim o nic nejde a podle všeho jim skončila sezóna. Jediné co dělají je, že šetří peníze. Myslím, že to je škoda a je věcí svazu, aby lidé, kteří chtějí hokeji pomoct, s tím něco dělali. Protože tohle je o ničem. Možná to nebavilo ani diváky. Samozřejmě jsou rádi za pěkné akce a hodně branek, ale utkání nemělo náboj.

Že byl duel se Znojmem výjimečný, svědčí i nula ve statistice ústeckých vyloučeních, že?

Předpokládám, že za to budou chtít hráči speciální prémie, protože jim dlouhodobě nadávám za nedisciplinovanost. V každém zápase jsme totiž mívali hodně vyloučených. Ale i tato bilance svědčí o úrovni zápasu. Myslím ovšem, že několika faulů jsme se dopustili, rozhodčí však byli benevolentní na obě strany.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže