Ú s t í n/L. - Při rozhovorech s ústeckým koučem Rosolem se člověk nenudí. Během svého působení na lavičce Ústeckých Lvů si připsal na svědomí již celou řadu povedených hlášek, okomentoval ex-chomutovského trenéra Rulíka nebo originálně vysvětlil, proč sparťanský obránce Phillip neposílil v play-off Slovan. V dobré formě pokračoval i letos a během probíhající sezóny již několikrát trefně pojmenoval věci pravými jmény.

Někdejší legendární útočník Litvínova se zkrátka neschovává za otřepané fráze, že každý zápas začíná za stavu 0:0, že se musí jít štěstíčku naproti nebo že jeho tým jde zápas od zápasu.

Ještě bych tam poslal Skleničku

Podzimní duel s Kadaní vyvrcholil v pořádnou hromadnou bitku. Kouč Ústí měl pocit, že ostří hokejisté z Kadaně jsou na ledě v přesile. Neváhal tak do mlýnice poslat Petra Kanka, vyhlášeného srdcaře, který se nebojí žádného pěstního souboje. Tah vyšel, Kanko si na bitku vybral Přindiše a rychlou sadou tvrdých úderů ho poslal k zemi. Rvačka to byla vskutku extrémní a kdyby mohl hrát i Sklenička, byla by patrně asi ještě extrémnější.

Také nemáme žádné chcípaky

Klání s Kadaní bývají řádně vyhrocené. Že se ovšem v říjnu strhne taková divočina, nečekal ani sám Rosol. Přitom Kadaň mívá ve svých řadách pár ostrých hráčů. Kouč mohl být ale v klidu...

S polovičním nasazením neporazíme ani Povrly, když budou mít fazonu

Přesně tak, hra se vyrovnává, bruslit umí každý, v dnešním hokeji zkrátka už není malých soupeřů...

Počasí bylo špatné, navíc byl všední den...

Ústečtí Lvi se ještě před nedávném nenacházeli v úplně nejideálnějším herním rozpoložení, což vycítili i diváci, kterých do Zlatopramen Areny začalo chodit nejméně za poslední léta. Zkraje prosince na duel s Třebíčí jich dorazilo pouhých čtrnát stovek, což ústecký trenér odůvodnil nepříjemným počasím panujícím tam venku.

Soupeři nejsou jednorucí ani jednonozí

A znovu zápas s Třebíčí. Slovan se tehdy protrápil k vítězství po nájezdech, trenér alespoň ocenil kvality soupeře. Ostatní celky přece nejsou jednorucí ani jednonozí. Aspoň, že tak...

Kdyby všechno bylo dopředu nalajnované, nikdo by na hokej nechodil! Kdyby všichni věděli, že vzhledem k rozpočtu bude nejsilnější Chomutov, Ústí bude druhé, pak Hradec nebo já nevím.

Ještě, že se rozhoduje na ledě. Někdy ani teoretický předpoklad nemusí znamenat vše. Ústí s Chomutvem, janí favorité soutěže občas zaklopýtali, ale každý zápas přece začíná od stavu 0:0 a může se stát cokoliv.

Jestli se to stává jednou za deset let, tak nyní se nám to deset let nestane (smích). Až povedeme příště 3:1, budeme vědět, že neprohrajeme (znovu smích).

Slovan v roli jasného favorita kontroloval derby v Litoměřicích. Brzy vedl 3:0, nebylo co řešit. Ale hokej se hraje šedesát minut a nováček první ligy vývoj zápasu bizarně otočil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže