Ústí nad Labem - Přátelské utkání sehráli dnes v pravé poledne ústečtí mladší dorostenci s Výběrem Ústeckého kraje (ročník 1996). Do širšího výběru zkušeného trenéra Jiřího Vrby (bývalého trenéra ústecké mládeže) proniklo i šest hráčů Ústeckých Lvů, a tak musel být kádr Slovanu doplněn hokejisty osmé třídy. Po velmi vyrovnaném zápase byli nakonec šťastnější právě svěřenci kouče Vrby, již vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech.

MD HC Slovan Ústečtí Lvi - Výběr r. 1996 Ústeckého kraje 5:6 sn (1:2, 2:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Sýkora (Procházka), 33. Řídel (Procházka), 38. Patzelt (Sýkora, Řídel), 49. Řídel (Janák), 56. Baránek (Procházka) - 14. Navarra (Ordoš), 18. Ordoš (Vostárek), 26. Ordoš (Kopta), 50. Navarra (Kopta), 60. Pospíšil (Kučera), rozhodující nájezd Pospíšil. Rozhodčí: Bečvář ml., T. Řežábek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6. Zakázaná uvolnění: 5:4 (3:2, 2:0, 0:2). Ofsajdy: 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Vyhraná vhazování: 27:20 (10:7, 11:4, 6:9).


HC Slovan Ústečtí Lvi: od 1. do 40. min + 1. a 3. nájezd Burkovec (od 41. do 60. min + 2. a 4. nájezd Zvědělík) - Balcer, Marek Baránek, D. Málek, J. Trončinský, Šimanovský, Loukota, Dušek, Hubsch - Patzelt, Janák, Řídel - Chovanec, O. Sýkora, J. Procházka - Staněk, Vykouk, Kašek - Amirov, Tůma, Drha. Trenér: Jan Daniš.

Výběr r. 1996 Ústeckého kraje: od 1. do 32. min + 2. a 4. nájezd Michal Chmel (od 32. do 60. + 1., 3. a 5. nájezd Spěšný) - Jonák, Moravec, Vostárek, Hucek, Hájek, Melichar, Klement, Weinhold - Stříbrný, Pospíšil, Kučera - Ordoš, Kopta, Navarra - Guman (1997), Šváb, Jícha (1997) - Zeman, Krátký, Poljanski. Trenéři: Jiří Vrba, Tomáš Mareš.

Komentář k zápasu

Úvod utkání se odehrával v tempu, šance byly na obou stranách. První gólovku měl na holi hostující Stříbrný, v samostatném nájezdu ale přestřelil branku Burkovce. O tři minuty později se ocitl ve stejné pozici domácí Sýkora, ten trefil pro změnu výstroj Chmela (běžně svého spoluhráče). Za další minutu střílel nebezpečně od modré Pospíšil, jeho střela Burkovcovi propadla, ale ústecký gólman puk včas zastavil na brankové čáře. Počátkem 11. minuty přišel první gólový moment, z vedení se mohli radovat svěřenci trenéra Daniše. Střelu Procházky od modré vyrazil Chmel před sebe a nikým nehlídaný SÝKORA vrátil puk za jeho záda - 1:0.

V minutě dvanácté opět odmítl skórovat Pospíšil, který znovu samostatný nájezd "zahodil". Co se nestalo v této minutě, se stalo v minutě čtrnácté. Hned z kraje této minuty vyrovnal na 1:1 NAVARRA, jenž obdržel výbornou přihrávku zpoza brány do prostoru mezi kruhy od Ordoše.

Koncem šestnácté minuty byl vyloučen domácí Vykouk za držení hole a hosté měli k dispozici první početní výhodu. Branku se jim podařilo vsítit vteřinu po Vykoukově návratu, dalo by se říci, že jeho nedisciplinovanost potrestali, ale bez záznamu do statistik využitých přesilovek. Burkovce překvapil zprava (běžně vlastní spoluhráč) ORDOŠ - 1:2.

Dvacet jednu sekundu po vstřelení této branky byla nabídnuta přesilovka i mladšímu dorostu. Mimo hrací plochu vyhodil puk Jícha a musel si jít odpykat dvě minuty na trestnou lavici. Ústečtí se v útočné třetině usadili, ale ze svých brankových příležitostí nic nevytěžili. Po první části tak svítil na ukazateli skóre stav 1:2.

Kuriozní situaci nabídl hned úvod druhého dějství. Tým Výběru se totiž zapomněl v šatně a z 15min přestávky si udělal přestávku o pět minut delší. Kvůli pozdnímu nástupu se hosté museli bránit třináct sekund ve třech proti pěti. Ústí nad Labem tohoto zaváhání Ústeckého kraje nevyužil a krátce po skončení početní výhody 5 na 4 se sám musel bránit tomuto přečíslení. Toto oslabení Lvi přečkali, ale ke konci 26. minuty již inkasovali. Akci vypracoval ústecký Kopta, který přihrál zleva na střed ORDOŠOVI, jemuž nedělalo problém vymést růžek domácí svatyně - 1:3.

Ve 31. minutě došlo ke střídání v brance hostí. Na střídačku zamířil Chmel, mezi tyče zavítal Spěšný. V tom samém okamžiku byl za podražení potrestán hostující Navarra. Přesilovku využili domácí jednu sekundu před jeho návratem. Potřebný důraz před soupeřovou brankou se vyplatil ŘÍDELOVI - 2:3.

Na začátku sedmatřicáté minuty byli hosté vyloučeni znovu, trest Jíchy potrestal PATZELT, který po krásné asistenci od Sýkory zakončoval do odkryté části klece - 3:3.

Poslední vážnější akce druhé periody se semlely o dvě a tři minuty později. Nejprve v akci tři na nikoho neuspěli Stříbrný, Navarra, Kopta, přičemž poslední jmenovaný trefil pouze Burkovce. Ve druhé akci se viděli už hosté v kabině, když deset vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky začali střídat. Janák tak uvolnil Patzelta, který chybu Výběru potrestat nedokázal, neboť jeho nájezd zneškodnil Spěšný. Do závěrečné třetiny se tak nastupovalo za nerozhodného stavu 3:3.

Začátek třetí části začal velmi opatrně, žádný z týmů nechtěl udělat chybu, Ústečtí také vystřídali gólmana, Burkovce nahradil Zvědělík. O trochu aktivnější byli Lvi, hráči Výběru hrozili převážně z protiútoků. Ve 49. minutě střílel mimo Janák, jeho střelu odraženou od mantinelu se pokoušel Spěšný zasáhnout, jenže neúspěšně. Janák pokračoval v důrazu, až přihrál před branku osamocenému ŘÍDELOVI, kterému nedělalo trefit prázdnou branku problém - 4:3.

Vedení Lvům nevydrželo dlouho a za 99 sekund mířil do černého NAVARRA. Ten v pravém rohu vybojoval puk, objel branku a střelou po zemi překonal brankáře Zvědělíka, který se nestačil přesunout - 4:4.

Další zajímavou situaci přinesla 56. minuta. O necelé dvě minuty dříve byl vyloučen domácí Trončinský a Lvi dokázali ve vlastním oslabení skórovat. To zajímavé na celé akci je, že Ústečtí, kteří měli hrát v tu dobu ve čtyřech hráli oslabení jen ve třech. Trio Procházka - Vykouk - BARÁNEK vyškolilo obranu i brankáře soupeře. Ke vstřelení branky opět pomohl důraz před brankou, o ten se postaral poslední jmenovaný - 5:4.

Výběr ale ještě dokázal srovnat. Dvacet devět vteřin před koncem se z prostoru mezi kruhy konečně dočkal gólu POSPÍŠIL, který v úvodu utkání šance jen spaloval - 5:5.

Protože nerozhodla ani třetí část, na programu byly penalty.

Samostatné nájezdy

Jako první se rozjel proti Spěšnému Málek, ale přestřelil - 0:0.
Za hosty jel na úvod POSPÍŠIL, jenž se trefil mezi Burkovcovy betony - 0:1.

Vyrovnat mohl Amirov, ten ale zakopl o vyjíždějícího Chmela - 0:1.
Naopak pojistku mohl přidat Ordoš, ale orazítkoval jen tyč Zvědělíkovy branky - 0:1.

Ke třetímu nájezdu vyslal kouč Daniš Procházku, tomu ale pro změnu sjel kotouč z hole a Spěšný byl bez práce - 0:1.
Za Výběr se nedokázal prosadit Kučera, jeho střelecký pokus vyrazil Burkovec betonem - 0:1.

Lvi se nemohli radovat ze vstřelené penalty ani napočtvrté. Patzelt proti Chmelovi neuspěl. Jeho následnou dorážku sudí neuznali - 0:1.
Vítězství definitivně pojistil GUMAN, ale jen s potřebnou dávkou štěstí. Zvědělík si totiž kotouč srazil do sítě lapačkou - 0:2.

Přátelsky se odjel i pátý nájezd, ale jen na straně Lvů. Ani čestnou penaltu, ve které již o nic nešlo zmařil proti Spěšnému Baránek - 0:2.

Ohlasy trenérů:


Jan Daniš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Prohráli jsme na nájezdy, takže se mi utkání hodnotí špatně. Hráči pojali dnešní klání v prázdninovém duchu, podcenili ho a nepřistoupili k němu tak, jak by měli. V dnešním zápase dostali příležitost hráči r. 1997, kteří mladší dorost mají hrát příští rok, což je velké pozitivum. Máme ale zjištěné, že na sobě musí ještě zapracovat."

Jiří Vrba (Výběr r. 1996 Ústeckého kraje): "Bylo to přípravné střetnutí, byli jsme rádi, že jsme si mohli zahrát s kvalitním soupeřem. Skončilo po zásluze remízou, penalty jsou víceméně o štěstí. Dnes dostali příležitost i jiní hráči, protože chomutovská pětka je na dlouhodobém turnaji mimo republiku. Měli jsme možnost všechny hráče porovnat, to bylo dle mého názoru hodně zajímavé a myslím, že mám po dnešním zápase jasno, jak bude naše sestava vypadat. Do médií ji zatím prozrazovat nebudu."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže