Ú s t í n/L. - V NHL se z toho stala tradice, premiérově zažije zápas pod širým nebem 2. ledna v Pardubicích i česká Tipsport extraliga. Svého zástupce při této mimořádné události budou mít i Ústečtí Lvi. Před startem zápasu 36.kola extraligy se na plochodrážním stadionu Zlaté přilby sehraje duel veteránů Pardubic a Brna. Bude u toho i Pavel Janků, legenda Komety.

Byl jste pozván v rámci HOCKEY OPEN AIR GAME na předzápas legend obou klubů. To je docela prestižní záležitost, že?

Přesně tak. Dostat pozvánku na takovou akci je vždy čest. Navíc tam budou hrát opravdové legendy, které hrávaly v Kometě. Já mezi nimi budu někde vzadu (smích).

S kým se například na ledě potkáte?

Nastoupím ve výběru staré gardy Brna. Určitě tam bude také Roman Meluzín, pan Josef Černý a za Pardubice třeba Vladimír Martinec. V kontaktu jsem s panem Hubáčkem, otcem Petra, který v současné době hraje v Kometě. S ním jednám o podrobnostech. Měli bychom nastoupit kolem půl desáté, zápas áček je na programu kolem půl jedné.

Na ledě budete možná jako jediný aktivní hráč, že?

Patrně ano. V Ústí mi k exhibici dali souhlas. Trénink se Slovanem budeme mít odpoledne, měl bych ho stihnout. Do Pardubic pojedu už den předem a posezení budeme mít také před akcí.

Jak se cítíte jako jedna z legend Komety?

V Brně jsem hrával extraligu v sezóně 1991-1992 za trenérů Vojáčka a Kříže. Klub se tehdy jmenoval Zetor. S hokejem jsem tam začínal, mám na něj skvělé vzpomínky. Ale jsem už z Brna pomalu dvacet let pryč... Víte, v minulosti na tom Brno nebylo tak dobře jako nyní a pokud chtěl hráč hrát extraligu, musel jinam.

Při hře na otevřeném ledě asi zavzpomínáte na mládežnická léta, že?

Na otevřeném kluzišti jsem začínal v Brně, do 8.třídy jsme hrávali venku.

Myslíte, že by se z lednové akce mohla stát tradice, tak jako v NHL?

Tento model se mi líbí. Pokud je to dobře zorganizované a přijdou fanoušci, bude to mít budoucnost. Uvidí se zkrátka podle zájmu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže