online přenos.">
Ú s t í n/L. - Ve Zlatopramen Aréně Lvi posledního října utrpěli zatím nejvyšší porážku, a to od Hradce Králové. Nyní mají možnost si to s nimi vyříkat. V předposledním kole první ligy před Vánoci totiž Lvi zajedou na led Hradce Králové, aby jim tuto porážku vrátili i s úroky. Dlouholetý rival z play-off se tak má co těšit na Lvy nabuzené výhrou nad Berounem. Kdo na utkání přímo nepojedete, je pro vás připraven online přenos.
15-2-2-9 celková bilance 12-8-4-4
4. postavení v tabulce 2.
51 získané body 56
89:85 skóre 94:60
0 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 4
6:1 (Litoměřice) nejvyšší výhra 6:0 (Benátky n. J.)
2:8 (Benátky n. J.) nejvyšší prohra 2:4 (Hradec Králové)
Roubík Jaroslav 32b. (16+16) nejproduktivnější hráč Hanzl Robin 22 b. (8+14)
Roubík Jaroslav; 16 nejlepší střelec Čurilla Marek; 11
Kadlec Jiří; 18 nejvíce asistencí Hanzl Robin; 14
Budínský Vít - 32 min nejtrestanější hráč Petr Kanko – 65 min
Luňák Filip – 92,33 % úspěšnost brankáře Dušan Salfický – 96,25 %; Zdeněk Orct – 91,71 %
Luňák Filip – 2,94 průměr inkas. branek Dušan Salfický – 1,14; Zdeněk Orct – 2,44

Aktuální forma Hradce Králové

Od prosince má Hradec na kontě dvě prohry a tři výhry. Poslední dvě utkání proti Vrchlabí a Táboru však byla střelecky velmi úspěšná. Dohromady v nich Hradečtí nastříleli celkem jedenáct branek, na což průměr dvou branek Slovanu určitě stačit nebude. Po celou sezónu si ale Hradec vede velmi dobře, a tak se drží na čtvrtém místě tabulky.

Kádr Hradce Králové

Hlavou týmu je Jaroslav Roubík, jenž vede klubové statistiky a má na kontě shodně gólů a asistencí, každé po šestnácti. Navíc s pouhými šesti trestnými minutami a statistikou +/- s osmi kladnými body je opravdu hvězdou týmu, a to kvalitní. Za ním se stejným počtem bodů je Vít Budínský, který vstřelil celkem třináct branek a Jiří Kadlec. Ten vstřelil branek jen pět, ale na osmnáct přihrál a je tak nejlepším nahrávačem.

Obráncům kraluje Lukáš Chmelíř. Ten dokázal čtyřikrát vsítit puk do brány a desetkrát přihrát na gól. Hned za ním je Aleš Křetínský s deseti kanadskými body a třetím nejlepším obráncem se stává Zdeněk Čáp. Ten má ve statistice +/- osm kladných bodů, je tak velmi kvalitním obráncem a překonat jej musí být opravdový oříšek.

Jedničkou mezi brankáři je Filip Luňák. Zasáhl celkem do 25 utkání, jednou vychytal nulu. Jeho průměr inkasovaných branek na zápas j 2,94 a procentuální úspěšnost zákroků 92,33%. Záda mu kryje Robin Blažíček, který nastoupil v šesti utkáních, a jeho průměry jsou krapet horší. 3,52 inkasovaných gólů za zápas a úspěšnost 91,05%.

Hru Hradce Králové Lvi již několikrát okusili, naposledy loni v play-off. Hradečtí hrají rychle, agresivně a zápas to určitě nebude jednoduchý. Navíc je to právě Hradec, kdo Lvům letos zatím nadělil nejvyšší porážku.

Vzájemný zápas v letošním ročníku

Na konci října přijel Hradec do Zlatopramen Arény. Že to nebude žádná procházka růžovou zahradou, to bylo všem jasné, ale že utkání bude rozhodnuté už v polovině utkání, to asi nikdo nepředpokládal. Hradec Lvům nejprve vsadil dva rychlé góly. Lvi o jeden snížili, ale ve druhé třetině Hradec napálil za záda Francouze další dvě branky a Lvi byli ztraceni. Před koncem utkání jen kosmeticky upravili skóre na 2:4. Hradci se tak jako pátému týmu podařilo pokořit Lvy.

Poslední zápasy obou týmů

HC Vrchlabí – HC VCES Hradec Králové 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Látal (Kubeš), 20. Látal (Čížek), 34. Beck (Hubáček, Chaloupka), 44. Hubáček (Chaloupka, Beck) - 17. Klement (Kadlec), 19. Čermák (Kubica, Berger), 28. Chmelíř (Klement), 39. Vágner (Koudelka), 42. Višňák, 59. Kubica (Roubík).

Sestava HC VCES Hradec Králové: Luňák - Klement, Chmelíř, Popela, Vágner, Čáp, Višňák, Červený - Jindřich, Roubík, Kadlec - Budinský, Koudelka, Volráb - Hruška J., Moskal, Hruška O. - Berger, Čermák, Kubica - Macháň



HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Berounští Medvědi 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Poživil (Pajič, Hampl), 38. Pojkar (Čurilla), 44. Hanzl (Kloz, Němeček), 60. Němeček (Pojkar, Hanzl) - 27. Jelínek (Švagrovský, Vlček). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Žídek.

Sestava Ústí nad Labem: Salfický – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, L. Poživil, P. Hořava – Janků, Čurilla, Ludvík - Šagát, Mikulík, Diviš - Hovorka, Pajič, Hampl - Kloz, R. Hanzl, Handlovský

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže