Ústí nad Labem - Richard Diviš. Hokejista, který měl v minulém ročníku možnost zahrát si na Kladně v útoku společně s Pavlem Paterou a Martinem Procházkou. Pětadvacetiletý trutnovský odchovanec nyní hájí barvy Ústeckých Lvů. Za sedmadvacet utkání bodoval čtrnáctkrát. Zkušený forvard si v nich připsal sedm branek a stejný počet asistencí. Uvnitř článku hodnotí střetnutí s Berounem a zápasy v extraligové Plzni.

Richarde, jak hodnotíte dnešní klání?
"Odehráli jsme dobré utkání, byli jsme lepší, výsledek mohl být i o něco vyšší."

Co rozhodlo o dnešním výsledku?
"Hráli jsme dobře v útoku, vypracovali jsme si dostatek šancí. Rozhodla naše ofenzivní hra."

Jakou taktiku Vám před utkáním naordinovali trenéři Petr Rosol a Milan Skrbek?
"Chtěli jsme hodně bruslit, být živější než Beroun. Dále jsme chtěli proměnit šance, které si vypracujeme."

V týmu jste pátým nejproduktivnějším hráčem. Jste spokojen se svými výkony?
"Tyto statistiky moc nesleduji. Svůj výkon hodnotím podle toho, jak se cítím a jak je to herně. Celkově moc spokojený nejsem, protože v posledních zápasech jsme moc gólů nedali. Dnes jsme po pěti zápasech vstřelili více jak tři branky ze hry. Produktivita by měla být lepší v celém týmu."

Dnes se střetl druhý celek tabulky se čtvrtým. Bylo vidět i na ledě, že hrají týmy ze "špice"?
"Beroun hraje s mladým týmem na hranici svého maxima. Pan Žemlička tam udává určitý systém a oni to dodržují. My jsme sice druzí, ale spokojenost s výsledky určitě není. Musíme se zlepšovat a jít nahoru. Dnes to tak vypadalo."

Čekal jste dnes od Berouna výkon, kterým se zde dnes prezentoval?
"Čekal jsem od nich víc. Od poloviny zápasu to táhli na tři pětky a došly jim síly."

Jak vzpomínáte na minulou sezónu u Medvědů, kde jste odehrál třicet zápasů (15+12)?
"Pro mě to bylo šťastné období, zvlášť po propadáku na Kladně. Hodně mi tam pomohli, jak trenér, tak i ostatní, kteří mě tam přijali. Povedlo se mi tam dát dost gólů, ale pak nám těsně uteklo play-off a díky tomu bylo mé angažmá výsledkově takhle smutné. Vzpomínám na to rád."

A jak jste spokojen v Ústí nad Labem (7+7)?
"Mně se tady líbí, akorát mě mrzí, že jsme si nenašli tu svou hokejovou tvář, díky které nedokážeme zápasy dovést do vítězných konců a nestřílíme tolik gólů, na kolik ve skutečnosti máme."

Co je příčinou toho, že jste se v posledních zápasech trápili?
"Nesedlo nám to, tak jak by mělo, nejsme dostatečně důrazní a neproměňujeme šance. Pokud se soupeřem hrajeme 0:0 nebo dokonce prohrajeme první třetinu, dáme jim určitou šťávu, a pak se to těžko otáčí."

Co říkáte na čím dál klesající návštěvnost?
"Strašně nás to mrzí, nepřesvědčili jsme diváky svými výkony. Je to možná také tím, že někteří soupeři nejsou tak atraktivní. Ale je pravda, že ani na Chomutov či derby s Litoměřicemi tu nebylo narváno. Jsem přesvědčen, že se to od play-off zlepší."

Sledujete výkony Kladna, svého bývalého působiště?
"Samozřejmě, celkově sleduji hokej, jsem zapálený fanoušek. Na Kladně žiji, chodím i na zápasy. S kluky jsem v kontaktu po telefonu."

Letos jste si zahrál i tři utkání za Plzeň (0+1). Jak jste uvítal možnost zahrát si opět extraligu?
"Byl jsem nadšený, ještě minulý týden jsem tam byl. Plzeň je pro mě hokejový pojem, takže se mi to moc líbilo. Chtěl bych tam odehrát co nejvíce zápasů. Můžu sledovat a porovnávat se s Radkem Dudou, který je tam taktéž. Věřím, že na konci roku si to srovnáme na ledě a já vzejdu vítězně."

Jaké byly hlavní rozdíly mezi těmito soutěžemi?
"Těžko posoudit. Pro mě byl největší rozdíl v rozměrech hřiště, neboť tady máme přibližně 30 x 60 m a tam je led o 5 metrů užší. Je to trochu jednodušší, nepotřebujete tolik pohybu, ale za to se hraje agresivněji."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže