Ú s t í n/L. - Slovenský forvard Marek Hovorka v zápase rozhodně nezklamal, byť si nepřipsal ani jediný kanadský bod. I díky jeho snaze Slovan doma vyhrál. Hráč s číslem 93 v pozápasovém rozhovoru oceňuje výkon hostujícího gólmana Furcha a přidává další postřehy.

Fanoušci si na úvod zápasu připravili transparent. Vnímal jste to?
Všiml jsem si toho, ale nějak extra jsem se tomu nevěnoval.

Do zápasu jste vstoupili velmi aktivně, byl to záměr?
Určitě, doma jsme hrávali takový nátlakový hokej a to jsme chtěli udělat i dnes. Podařilo se nám to, dali jsme góly. Sice jsme inkasovali v oslabení, ale myslím si, že dneska jsme byli lepším týmem.



Dvojnásobné oslabení jste skoro celé přečkali, v závěru ale inkasovali gól…
Myslím, že jsme minutu a půl ubránili, poté přišla střela od modré čáry. Ani nevím, jak ten gól pořádně padl. Určitě je to škoda, že jsme dostali gól chvilku před koncem oslabení. Bojovali jsme dál a vyhráli.

Polevili jste po gólu na 1:1?
Nemyslím si, že bychom nějak polevili. Když mužstvo dostane gól, tak ho to trošku zaskočí a pár minut jsme museli zpátky na správnou vlnu.

Gólman Furch pochytal spoustu střel, z hlediště to chvílemi vypadalo až na střeleckou krizi – mnoho střel, ale gól žádný.
Bylo vidět, že je to velmi dobrý brankář. Má svou kvalitu. Vychytal hodně gólových šancí. Kdybychom vyhráli 8:1, nemohli by říci ani půl slova.

Myslíte si, že na další domácí duel přijde více diváků?
Doufám, že přijde co nejvíc. Je škoda, že návštěvnost klesla. Mrzí mě to, tribuny jsou skoro prázdné. Je rozdíl, jestli přijdou dva tisíce nebo jen tisíc.

Našel byste pozitiva na dnešním zápase?
Pozitivní je, že jsme podali výborný kolektivní výkon, jak v útoku, tak i v obraně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže