Ústí nad Labem - Málokdo ví, že pátý nejproduktivnější hráč SK Horácké Slavie Třebíč patří Ústeckým Lvům. Téměř čtyřiadvacetiletý forvard, jenž na Vysočině hostuje, byl na ledě u první branky hostů a při samostatných nájezdech dostal příležitost rozjet se proti Zdeňkovi Orctovi. Z tohoto souboje vzešel šťastnější Orct, nicméně v letošní sezoně si Marek Laš stihl za 26 zápasů připsat dvanáct kanadských bodů, pět za gól a sedm za asistenci.

Marku, jak hodnotíte dnešní utkání?

"V předposlední minutě jsme bohužel zápas ztratili, ale my se musíme dívat hlavně na naše ambice a to je umístění v první osmičce. Jsou to cíle většiny klubů 1. ligy, zaručujeme Vám to potom klidnější zbytek sezony. My to doufám máme v rukách."

Co rozhodlo dnešní zápas?

"Všichni viděli, že Ústí bylo lepší. Že gól dali až dvě minuty před koncem, mohli ho dát dříve, mohli jich dát více. My se to snažili ubránit, ale měli jsme hodně vyloučených, hráli jsme to na pár hráčů, někteří byli unavení."

Jak byste popsal svůj samostatný nájezd?

"Trefil jsem Orcta, který si to dobře pohlídal, dal mi tam vyrážečku. Chtěl jsem střílet nahoru, možná by dal vyrážečku i nahoru, je to o jeho zkušenostech."

Byl jste u první branky Třebíče, jak jste viděl celou akci?

"Bylo to v přesilovce, nějak jsme to nenacvičovali. Využili jsme toho, že je tu široké hřiště, nahrávali jsme si z jedné strany na druhou až nakonec puk odrazil z brankoviště a David Dolníček to dorazil do prázdné brány."

Jak byste popsal svá angažmá v Třebíči, Berouně či v Plzni?

"V Třebíči jsem doma, patřím Ústeckým Lvům, ale jsem zde na hostování, je to se mnou hodně zamotané. V Plzni jsem měl dobré i horší chvilky, v Berouně jsem byl jen chvilku, nemůžu to hodnotit. Prioritní je pro mě klub, kterému patřím, druhá je Třebíč, to je taková třebíčská vlastnost. V Ústí jsem nenastoupil, byla to dohoda, protože Ústí má široký kádr, ale určitě bych tu příležitost zahrát si za Lvy chtěl dostat. Takové věci se řeší ze dne na den a neřeším, kde bych mohl být nebo měl být."

Jak jste spokojen se svými osobními statistikami v tomto ročníku?

"Letos je to hodně slabé, bohužel v celém týmu. Nejen já, ale všichni bychom měli bodovat. Naštěstí máme momentálně v brance Pavla Francouze, takže moc gólů v naší síti neskončí a na nějaké body někdy vyjde."

V týmu jste se svým "parťákem" Pavlem Francouzem. Jak zapadl do kabiny a jaké předvádí výkony?

"On nepotřeboval zapadnout, byl v Třebíči už loni, kdy předváděl výborné výkony. Letos ho podezříváme z toho, jestli na sobě nemá nějaké magnety schované a kolikrát se divíme, že po něm nesáhne klub, kterému patří."

Chtěl byste ještě někdy do extraligy "nakouknout"?

"Určitě bych si ji chtěl ještě zahrát, láká mě. Nevím, jestli se to povede, ale dostat se tam by bylo krásné. Je to trochu jiný svět."

Jaké jsou rozdíly mezi oběma soutěžemi?

"Hlavní rozdíl je v kvalitě soutěže, těžce se tam prosazuje. Mladý nevyhraný hráč, který absolvuje dvě, tři střídání za zápas, je hodně těžké se za tu dobu prosadit. Rozdíl je také v zázemí, to je úplně na jiné úrovni."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže