Ú s t í n/L. - I ve druhém letošním domácím utkání se podařilo Lvům vyhrát, ale souboj s brněnskou Kometou nebyla žádná procházka růžovým sadem. Tomu, že jí Slovan prošel bez ztráty bodů, vděčí také Danielu Hodkovi, který se na vítězství 4:2 podílel dvěmi přesnými trefami. K úrovni utkání významně přispěli také hosté, zejména druhý útok vedený Jiřím Sedláčkem.
"Hlavně, že jsme vyhráli. Hráli jsme špatně odzadu, Brno mělo spoustu šancí, kdyby je dali, tak zápas vypadal úplně jinak," neskrýval znepokojení Daniel Hodek. "Byli jsme nedisciplinovaní, dělali jsme chyby a můžeme děkovat Lukášovi, že nám to vychytal," pokračoval.

Střelecký půst skončil ústeckému kapitánovi již v minulém kole, kdy zajistil svým prvním letošním gólem bod z Mladé Boleslavi. "Někdo se rozjíždí déle, buďto to vyjde nebo ne. Já jsem rád, že se naše lajna teď chytla a začali jsme dávat branky a doufám, že to bude ještě lepší," nedělá z toho Hodek vědu. Ve včerejším utkání si málem připsal hattrick a mohl tak napodobit Jana Švíka. "Trošku jsem na něj pomýšlel, ale hlavně jsem chtěl vyhrát," uzavírá téma.

Dalším soupeřem Ústeckých bude Třebíč, která bude Lvy hostit v sobotu. Horácká Slavia zatím vybojovala pouze jedno vítězství a krčí se tak u dna tabulky. "Třebíč zatím neodvádí dobré výkony, takže by jsme odtud mohli odvést tři body," míní kapitán, i když si je vědom: "Hráli jsme čtyři zápasy venku, mohlo to být lepší. Kdybychom uhráli tři body v Ostravě a v Boleslavi tak jsme mohli být výš."

Naprosto odlišný hokej byl k vidění ze strany soupeře oproti zápasu s Pískem. Zatímco Písečtí nepředvedli mnoho hokejového umu, hráči Komety si vypracovali mnoho šancí. "Byl to pro nás smolný zápas, my jsme sem nepřijeli pouze bránit a od začátku bylo vidět, že Ústí je pro nás hratelný soupeř, škoda některých neproměněných šancí. Myslím, že to byl z naší strany více než vyrovnaný zápas," hodnotí zápas centr druhého útoku Jiří Sedláček. Právě druhá útočná vozba Brněnských Baranyk-Sedláček-Nohel byla pro ústeckého gólmana velkým nebezpečím. "S Pavlem Nohelem jsem hrál již celou loňskou sezónu takže sehraní jsme a Pavel Baranyk je pro nás vhodný typ, rychlé pravé křídlo, které my potřebujeme. Myslím si, že se mezi nás dobře začlenil a dnes jsme to ukázali, když jsme měli ještě několik dalších šancí, kromě těch dvou gólů, co jsme dali," popisuje spolupráci opora Komety.

Brněnský klub se před sezónou výrazně posílil a tak vzrostly i ambice týmu, doposavad většinou tonoucího v barážovém pásmu tabulky. "Pro nás je jednoznačným cílem dosáhnout poprvé play-off, chtěli bychom se umístit do pátého šestého místa, abychom měli co nejlepší výchozí pozici a kdyby to bylo umístění do čtvrtého místa, bylo by to krásné, ale play-off je hlavní cíl," vytyčuje hranici úspěchu nejmenší hráč Brněnských. Z moravského klubu dokonce zazněla před začátkem ligy i slova o extralize. "Já věřím, že Brno se extraligy dočká, ve druhém největším městě by podmínky pro hokej měly být, je to ale také otázka výstavby nového stadionu a také by se mělo konečně do hokeje angažovat i město," vidí budoucnost Sedláček.

Také brněnští diváci nacházejí stále častěji cestu do ochozu tamního stadionu. "Diváci se celkem chytli, doufám, že teď to bude ještě lepší, čeká nás zápas s Budějovicemi a samozřejmě by to pro nás byla důležitá podpora, protože když vidím, jakou krásnou atmosféru tady mají hráči Ústí, tak se hned hraje doma o sto procent lépe," dodává a na závěr ještě hodnotí ústeckou arénu: "Tento stadión se mi moc líbí, byli jsme mile překvapeni, je to takový útulný stadion a je vidět, že Ústí se připravuje také na to, že by chtělo postoupit do extraligy."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže