Ústí nad Labem - V dohrávce 18. kola 1. ligy ČR mezi Ústeckými Lvy a znojemskými Orly se představil i reprezentant ČR do 20 let Adam Havlík. Desátý nejproduktivnější hráč Orlů nasbíral na Turnaji čtyř obrovské zkušenosti. V zápase proti Finsku asistoval na jediný gól Čechů, ale ani jeho přihrávka na výhru nestačila, neboť Česká republika podlehla Finsku 1:2. Na turnaji obsadili Češi druhé místo. Podle Adama Havlíka šlo kouči českého národního týmu Miroslavu Přerostovi především o doladění sestavy. Mistrovství světa do dvaceti let se koná od 26. 12. 2010 do 5. 1. 2011 v americkém New Yorku.

Adame, jak hodnotíte dnešní utkání a s jakou taktikou jste odcestovali do ústecké Zlatopramen Areny?

"Utkání hodnotím záporně, prohráli jsme, i když jsme dvě třetiny byli lepším mužstvem. Branky jsme nedali a bez gólu se vyhrávat nedá. Kdybychom proměnili nějakou šanci v prvních dvou třetinách, věřím, že bychom tu dnes i zvítězili. Chtěli jsme tu vyhrát, neboť poslední tři utkání jsme prohráli pouze o gól a dnes jsme chtěli tuto sérii prolomit. To se nám bohužel nepodařilo, šancí jsme měli dost, i když jsme prohrávali 0:1. Neměli jsme štěstí, chodili jsme málo před brankáře, a proto nám to tam dnes nespadlo."

Ve znojemském prvním útoku hrajete s druhým nejproduktivnějším hráčem Orlů, s Radkem Hamanem. Jak se Vám hraje s ikonou znojemského hokeje?

"Je to paráda, je to zkušený hráč, ví, kde se má na ledě pohybovat, radí i mně, když dělám něco špatně a příští střídání se to snažím napravit. Je lepší hrát s takhle zkušeným hráčem, který vám to hodí a neztratí puk po celý zápas. Ještě se od něj mám, co učit."

Jak jste spokojen se svými osobními statistikami? Za 17 střetnutí jste si připsal pouhé dvě branky a dvě asistence.

"Ta bilance je hodně špatná, snažím se na tom pracovat. Musím se více tlačit do branky. Přeci jen se ode mě čekalo víc, hraji v první lajně a kdo by měl pořádně bodovat než první pravé křídlo."

O víkendu jste měl možnost zahrát si za reprezentaci do 20 let na Turnaji čtyř, konaným v České republice. V čem je hokej jiný třeba oproti první lize ČR?

"Hokej je o mnohem rychlejší, je to v tempu, není to vázané tak takticky jako v seniorském hokeji. Je tam i více osobních soubojů, ale jinak je to stejné."

Jaké jste nasbíral zkušenosti na tomto turnaji?

"Všechny týmy přijely z 90 procent v kompletní sestavě, ve které nastoupí v prosinci na mistrovství světa. Byla to kvalitní utkání, výsledky se soupeři byly přijatelné. Je to pro mě obrovská zkušenost."

Na turnaji jste obsadili druhé místo, jak jste spokojen s obsazením této příčky?

"Celý turnaj ovládli suverénně Švédové, kteří vyhráli všechna tři střetnutí. Na tomto turnaji umístění nic neřeší. Je to spíše o tom, aby se trenéři podívali na hráče a udělali si obrázek o sestavě."

Na turnaj byl kromě Vás povolán ze Znojma i Jakub Orsava a Tomáš Rachůnek. Potkávali jste se spolu někdy i na ledě?

"Ano, každé střídání jsem hrál s někým jiným, protože se nám zranilo křídlo. Chodili jsme tam častěji a hráli na tři pravé útočníky. V zápase se Švédy a Finy jsme měli stejný problém jako dnes v Ústí nad Labem, chodili jsme málo do brány. Všechno ostatní vidí brankář, který nám to pochytá."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže