Ú s t í n. L. - Na státní svátek ve středu 17.11.2010 zajíždějí Ústečtí Lvi v rámci 19. kola na led Jihlavy, vedoucího celku prvoligové tabulky. Pokud chtějí s Duklou držet bodový kontakt, budou muset bezpodmínečně předvést bezchybný výkon a vyhrát v řádné hrací době za tři body. Do Jihlavy pořádá výjezd i ústecký fanklub, který Lvům pomůže svými hlasivkami k pocitu domácího prostředí. Doufejme, že to Slovanu pomůže a zpět do Ústí nad Labem přiveze v autobuse zabalené tři body za výhru.
12-2-1-3 celková bilance 8-5-3-2
1. postavení v tabulce 3.
41 získané body 37
61:36 skóre 66:43
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 2
6:1 (Třebíč) nejvyšší výhra 0:5 (Benátky nad J.)
3:1 (Znojmo, Havl. Brod)) nejvyšší prohra 2:4 (Hradec Králové)
Oldřich Bakus; 28b (13+15) nejproduktivnější hráč Marek Čurilla 16b (9+7)
Oldřich Bakus; 13 nejlepší střelec Marek Čurila; 9
Oldřich Bakus; 15 nejvíce asistencí Robin Hanzl; 10
Tomáš Ficenc; 32 nejtrestanější hráč Petr Kanko; 63
Milan Řehoř – 93,40% úspěšnost brankáře Zdeněk Orct - 90,28%; Dušan Salfický (E) - 89,38%
Milan Řehoř – 1,92 průměr inkas. branek Zdeněk Orct - 2,87; Dušan Salfický (E) - 3,49

Aktuální forma Jihlavy

Jihlavští se nemůžou nacházet v sebelepší pohodě, než kterou zažívají nyní. Vedou totiž prvoligovou tabulku a dva největší aspiranti na postup do extraligy se jim nemohou přiblížit. Chomutov ztrácí dva body a Slovan body čtyři. Dukla je doma k nepřekonání a hostům nedá nic zadarmo. Jihlavu v domácím prostředí oloupil jen Tábor, který vyhrál těsným rozdílem 2:1. To bylo v sedmém kole a od té doby si Jihlava drží domácí neporazitelnost. Nutno ještě dodat, že Jihlava z posledních jedenácti utkání celkem deset vyhrála a shrábla za to devětadvacet bodů.

Opory jihlavského celku

Mezi tradiční velkou oporu jihlavského týmu patří Oldřich Bakus, který s osmadvaceti body vede produktivitu celé první ligy. Nezaostávají ani jeho spoluhráči z útoku Tomáš Čachotský a Daniel Hodek, kteří mají shodně po jednadvaceti kanadských bodech a uzavírají první pětici nejlepších hráčů první ligy.
V obraně ofenzivně vyčnívá Rostislav Malena, jenž má na kontě jedenáct kanadských bodů.
Největší oporou týmu je však beze sporu brankář Milan Řehoř. Ten už odchytal úctyhodných 1091 minut s úspěšností 93,4%. Velmi značnou měrou tedy pomáhá týmu k úspěchům.

Vzájemné zápasy

Ústečtí Lvi se střetli s Jihlavou na domácí půdě ve šlágru čtvrtého kola. Lvi se sice dvakrát dostali do vedení, avšak hosté z Jihlavy dokázali rychle vyrovnat. Ve třetí třetině dokázala Jihlava dokonce přidat gól navrch a výsledek tak i otočit. Na to Ústečtí nedokázali již odpovědět, a tak utrpěli první porážku v sezóně.

Sestavy z posledních zápasů

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Staněk, Ficenc, Posmyk, Kaláb, Malena - Čachotský, Bakus, Hodek - Krupka, Padělek, Pitule - Bezděk, Zeman, Man - Protasenja, Hollý, Polcar

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický (Orct) - Němeček, Boháč, P. Hořava, Gureň, L. Poživil, Holomek, Klobouček - Hovorka, Čurilla, Diviš - Janků, Pajič, Pazourek - Kanko, Mikulík, Ludvík - Kloz, R. Hanzl, Sklenička

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže