Ú s t í n/L. - Byl značně rozladěný. Pochopitelně. Slovan totiž sehrál znovu tragikomické představení, jehož výsledkem nemohlo být nic jiného, než prohra s Hradcem Králové. Po ztracených bodech v Litoměřicích, Třebíči nebo Berouně přišel další šok. Útočník Pavel Janků ztěžka hledal slova, která by vystihla současné ústecké rozpoložení. „Nic se nám nedaří,“ posmutněle rekapituluje.

Ústečtí Lvi klesají tabulkou. Místo aby doháněli konkurenční Chomutov, zbytečně ztrácejí body a celky ze středu tabulky se nápadně dotahují. Tentokrát Zlatopramen Arenu vyraboval Hradec Králové. Jedinými zajímavými situacemi zápasu byla snad jen dvě trestná střílení… „Je to škoda, protože jsme utkání začali vcelku dobře,“ rozebírá jednačtyřicetiletý Janků.

Ale pak se to nějak zadrhlo, že?

Měli jsme převahu, ale bohužel jsme následně inkasovali a po ojedinělé akci Hradce podruhé. Pak jsme věřili, že nás nakopne ubráněné dvojnásobné oslabení. Ale ani to nepomohlo a vzápětí jsme dostali třetí gól… Byla to křeč.

Soupeř měl výhodu trestného střílení, následně jste jel samostatný nájezd vy, leč neúspěšně…

Kdybych ho proměnil, ještě bychom se zápasem možná něco udělali. Bohužel se mi nepovedlo zvednout puk nahoru a brankář měl spodek pokrytý.

V závěru jste alespoň podrobili Hradec řádnému tlaku, měli jste přesilovku a dospěli k power-play…

Šance v závěru byly. Ale… Mužstvo se v současné době nachází v křeči. Nic se nám nedaří. Vždyť jste to viděli… K tomu ani není co říct.

Sráží vás chyby v obraně? Vždyť Hradec často hrozil v přečísleních.

Hodně propadáme a soupeři se na nás často valí přesile. Najednou nemáme ani šance a bez nich nejsou góly, tím pádem logicky vítězství.

Je Slovan v krizi?

Přímo krizí bych to nepojmenoval. Mančaft se oproti loňsku změnil. Výrazně se omladil. Polovina týmu je nová, je potřeba, aby si to všechno sedlo. Útlum způsobený obměnou kádru občas přijde na každý tým. Ještě bych nepanikařil. Je třeba pracovat dál a tým se z toho určitě dostane a začne znovu hrát výborně jako dříve. Stejně všechno směřujeme ke konci sezóny. Vloni jsme po základní části měli patnáct bodů náskoku a stejně jsme nikam nepostoupili. Předčasně bych nedělal nějaké závěry.

Další tři zápasy však sehrajete venku, navíc na cizím ledě jste prohráli třikrát v řadě…

Může to být okamžik, který by mohl tým nastartovat. Musíme si uvědomit, že venku nemůžeme vyhrávat 6:3 jako loni. Na to v současné době nemáme. Musíme vyhrát 2:1. Věřím, že nás třízápasová série venku nakopne.

Jsou znát letní odchody opor týmu jako například u bratří Pšurných?

Že odešli a noví hráči je zatím nedokázali zastoupit, je věcí názoru. Nicméně, takové spekulace jsou spíš otázkou pro vedení.

Nedoléhá na tým fakt, že v základní části ještě jakoby o nic nejde a to hlavní přijde až v play-off?

Tak to nebereme. Nyní jsme klesli až na třetí místo, možná budeme brzy čtvrtí a to nesmíme. V play-off bychom pak šli v semifinále na Chomutov a to si nikdo nepřeje, že?

Pamatujete vůbec v Ústí podobnou prvoligovou herní mizérii?

Když přišel pan Hořava, byli jsme z kraje sezóny šestí. Mužstvo si potřebovalo sednout, zapracovat. Pílí jsme to posléze dotáhli k vítězství v první lize. Loni nám všechno šlo. Byla to třešničková sezóna. Každému jsme dali šestku, osmičku, venku pětku. To se pak hraje strašně dobře, že? Všechno šlapalo hned od začátku. Nyní tomu tak není, ale takový je hokej. Potenciál v týmu ke zlepšení určitě je.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže