Ú s t í n/L. - Sobotní utkání přinese pikantní náboj. Zlatopramen aréna totiž bude hostit tradičního semifinálového soupeře Ústeckých Lvů - HC VCES Hradec Králové. Východočeskému celku se na ledě soupeřů moc nedaří a naopak Lvi na domácí půdě excelují. Není tedy divu, že se Slovan řadí na první místo tabulky s padesátidvěma vstřelenými brankami. O kolik branek navýší Slovan náskok v dalším utkání? To se dozvíte již v sobotu, 30. října 2010, od 17 hodin ve Zlatopramen aréně.
7-2-1-3 celková bilance 7-1-4-1
3. postavení v tabulce 5.
28 získané body 24
52:32 skóre 42:44
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 0
8:4 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 4:1 (Kadaň), 5:2 (Vrchlabí)
2:3 (Jihlava) nejvyšší prohra 8:2 (Benátky)
Robin Hanzl 11b (2+9); Marek Čurilla 11b (7+4) nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík 16b (11+5)
Marek Čurilla; 7 nejlepší střelec Jaroslav Roubík; 11
Robin Hanzl; 9 nejvíce asistencí Jan Hruška a Jiří Kadlec; 10
Petr Kanko; 63 nejtrestanější hráč Martin Táborský; 34
Zdeněk Orct - 89,60%; Pavel Francouz - 93,75% úspěšnost brankáře Filip Luňák – 91,16%; Jaroslav Pavelka - 97,50%
Zdeněk Orct - 2,89; Pavel Francouz - 1,96 průměr inkas. branek Filip Luňák - 3,46; Jaroslav Pavelka - 1

Aktuální forma Hradce Králové

Třináct zápasů, sedm výher a čtyři prohry. Taková je bilance, která provází hradecký tým. Zejména tři ze čtyř proher musí ležet v žaludku hráčů ještě teď – východočeský celek si totiž odnesl dvacetigólovou nadílku od Benátek (8:2), Litoměřic (6:1) a Berouna (6:2). Ani bilance venkovních úspěchů nemůže Hradecké těšit. Ze sedmi zápasů totiž vyhráli pouze dvakrát a to nad Znojmem (3:5) a Táborem (1:2).

Opory východočeského celku

Tým Východočechů táhne především první lajna vedená Jaroslavem Roubíkem, který se v celkových statistikách umisťuje na třetím místě. Za třináct zápasů nastřílel jedenáct gólů a na pět dalších přihrával. Produktivní jsou také jeho kolegové Jan Hruška (4+10) a Jiří Kadlec (4+10). Tabulku kanadského bodování tak ještě může doplnit Vít Budínský, který spolu s nejlepším střelcem Slovanu disponuje jedenácti body.

Vzájemné zápasy

Loňská sezóna byla na střetnutí s Hradeckými velmi štědrá. Lvi se s východočeským celkem v základní části potkali čtyřikrát a v play off bojovali s Hradcem na šest zápasů. Zatímco základní část přinesla Slovanu jen těsná vítězství, o semifinále nebyla o góly nouze. Hned první vyřazovací boje přinesly devatenáct gólů, když Slovan na domácím ledě porazil Hradec 6:3 a 9:1. Doma se však Východočeši nenechali zahanbit, vrátili Lvům úder a vyhráli vysoko 6:1. Slovan si ale nechtěl svou šanci nechat utéct, a tak ve městě nad Labem ukázal svou lví bojovnost a Hradeckým nasázel opět devět gólů. Poslední semifinálový zápas na ledě soupeře si již modrožlutí pohlídali a vyhráli 1:5.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Boháč, Zeman, L. Poživil, Holomek, Gureň, Sklenička - Čurilla, Alinč, Diviš - Janků, R. Hanzl, Pazourek - Kanko, Pajič, Ludvík - Šedivý, Kloz, Šagát.

HC VCES Hradec Králové Luňák - Nedbal, Křetínský, Táborský, Čáp, Chmelíř, Višňák - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Jindřich, Moskal, Kubica.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže