Ú s t í n/L. - Slovan ve třináctém kole první hokejové ligy čeká těžká zkouška. V posledních dvou venkovních zápasech se ústeckému celku nedaří, jak by si fanoušci představovali, a Lvi nedokázali na cizím ledě ani jednou plně skórovat. Zato jejich soupeř si drží šňůru vítězných domácích utkání – ani jeden celek nedokázal Medvědy porazit. Podaří se hráčům z Ústí nad Labem prorazit berounskou šňůru a ukázat všem, kdo je králem zvířat? To se dozvíme již tuto středu, 27. října 2010. Utkání začne o šesté hodině večerní na stadionu v Berouně a jako vždy bude připraven online přenos.
5-4-3-0 celková bilance 7-1-2-2
5. postavení v tabulce 2.
21 získané body 27
30:26 skóre 50:29
2 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání se shut-outem 1
6:2 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 8:4 (Havlíčkův Brod)
4:0 a 4:1 (Jihlava a Havlíčkův Brod) nejvyšší prohra 2:3 (Jihlava)
Jaroslav Nedvěd; 9b (3+6); David Švagrovský 9b (3+6) nejproduktivnější hráč Robin Hanzl; 10b (2+8); Marek Čurilla 10b (6+4);
Ladislav Vlček; 4 nejlepší střelec Rok Pajič a Marek Čurilla; 6
Jaroslav Nedvěd a David Švagrovský; 6 nejvíce asistencí Robin Hanzl; 8
Jiří Jelínek; 26 nejtrestanější hráč Petr Kanko; 63
Dominik Furch - 95,47%; Filip Novotný - 93,51% úspěšnost brankáře Zdeněk Orct - 90,07%; Pavel Francouz - 93,75%
Dominik Furch - 1,60; Filip Novotný - 2,53 průměr inkas. branek Zdeněk Orct - 2,91; Pavel Francouz - 1,96

Aktuální forma Berouna

Ze dvanácti soubojů dokázali berounští hráči vyhrát za plný počet tří bodů přesně šestkrát. Zajímavým výsledkem se mohou chlubit nad Třebíčí (5:2) a Hradcem Králové, který porazili vysoko 6:2. Dva zápasy vybojovali až v prodloužení či samostatných nájezdech (Vrchlabí a Chrudim) a ve zbylých utkáních nechali soupeři všechny body. Jihlavě a Písku nevstřelili ani jeden gól a na Kadaň a Havlíčkův Brod byl jeden či dva góly málo. Berounští si však drží pomyslnou šňůru v neporazitelnosti na domácím ledě a v tabulce obdržených gólů se drží na druhém místě s dvaceti šesti inkasovanými brankami.

Opory Berounských Medvědů

Velkou oporu mají Medvědi ve své brance, kterou střeží nejlepší gólman (dle stastiky na www.hokej.cz) ligy Dominik Furch, jenž do Berouna zavítal na hostování z pražské Slavie. Kanadské bodování vede v týmu David Švagrovský, který prošel mládežnickými výběry Slavie, a stejným počtem bodů se může pyšnit i Jaroslav Nedvěd. Tento berounský kapitán je ale i nejproduktivnějším obráncem celé ligy a o první místo se dělí s chomutovským Bendou. Posledním stavebním kamenem kádru je zkušený útočník Jiří Hašek, který loňskou sezónu působil v druholigovém Šumperku.

Vzájemné zápasy

V loňské sezóně se ústecký Slovan s berounským celkem střetl pouze dvakrát a celkem v obou zápasech nasázel do klece soupeře úctyhodných jedenáct branek. V prvním utkání na ledě Berouna skórovali Lvi hned pětkrát (5:0) a na domácím ledě si Berounské vychutnali, když je přestříleli poměrem 6:2. Nutno však podotknout, že zatímco v předešlé sezóně se Beroun nacházel na konci tabulky a bojoval s Havířovem a Šumperkem o udržení první ligy, letos útočí poměrně vysoko.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němček, Pojkar, Boháč, Zeman, L. Poživil, Holomek, Gureň, Sklenička - Čurilla, Alinč, Diviš - Janků, R. Hanzl, Pazourek - Kanko, Pajič, Ludvík - Šedivý, Kloz, Šagát.

HC Berounští Medvědi: Furch - Nedvěd, Husák, Jelínek, Růžička, Jebavý, Látal, Malý, Hertl - Vlček, Švagrovský, Kupec - Pavel, Novotný, Besser - Pacovský, Hašek, Rudovský - Hafenrichter, Žalčík, Tůma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže