Vstup do zápasu vyšel žlutomodrým na výbornou. Běžela 35. vteřina, kdy brankáře hostujícího týmu Suchana prostřelil ústecký forward Marek Čurilla. Rebely však tato branka nezaskočila a při vlastním oslabení v 10. minutě vyrovnal Němec. Ústečtí Lvi do konce první třetiny přidali další dva góly a do šaten odcházeli za stavu 3:1. Druhé dějství vyšlo lépe domácím hráčům, kdy skórovali třikrát a hráči z Havlíčkova Brodu byli úspěšní pouze dvakrát. V poslední dvacetiminutovce soupeř umístil za Orctova záda puk pouze jednou. Modrožlutí přidali ještě dvě branky a zajistili si tak jasné vítěztství nad Rebely.

Příznivci ústeckého hokeje ještě pořádně nestačili dorazit na svá místa a časomíra nad ledem již ukazovala stav 1:0. Stalo se tak díky střele Marka Čurilly, který otevřel zápasové skóre v rekordně krátké době. „My jsme teď prohráli minulý zápas na nájezdy, takže jsme čekali těžký zápas. Věděli jsme, že to nebude lehké a je jenom dobře, že jsme dali rychle gól na začátku.“ Na sever Čech dorazil čtvrtý tým tabulky a i přes vysokou výhru se úspěch nerodil lehce. „Soupeř byl kvalitní, jsou čtvrtí a dokázali, že tu sílu mají. Bylo dobře, že jsme se dostali do vedení a že jsme v tom zápase pořád vedli, protože kdybychom prohrávali tak by to bylo o něčem jiném,“ dokázal ocenit kvalitu soka útočník z města nad Labem.

Ústečtí Lvi stříleli góly jako na běžícím páse a na hře domácích nebylo možno najít památky po předešlých neúspěšných vystoupeních. Hráčům se dařilo proměňovat gólové příležitosti a proto po zápase nemohla chybět pochvalná slova. „Tak určitě koncovka byla dobrá, do útoku jsme hráli výborně. Musím pochválit všechny kluky, že všechny lajny dopředu hráli velice dobře.“ Ústečtí Lvi poslední zápasy neodehráli zcela podle svých představ a před domácím publikem tak chtěli napravit svou reputaci. „Ty zápasy s Litoměřicemi a Třebíčí nám daly takové varování. My jsme si vždy říkali, že máme hodně šikovných útočníků, že prostě musíme dávat góly a že se hlavně musíme zaměřit na obranu, protože nesmíme dostávat tolik gólů dozadu.“

Slovan v uplynulých zápasech proti papírově slabším soupeřům neuspěl, ačkoliv utkání začal velmi dobře. Mohlo by se zdát, že hokejisté v dobře rozehraném utkání usnou na vavřínech a přestanou se na zápas soustředit. „Já si nemyslím, že bychom ztráceli koncentraci. Ale trvá to už delší dobu, že hrajeme špatně dozadu, není to ono. Řekli jsme si, že to musí být lepší a bohužel i teď jsme dostali čtyři góly, ale osm jsme jich dali. Tak doufám, že to bude zápas od zápasu lepší a že budeme dostávat méně gólů.“

Po debaklu v královském městě se fanoušci rozhodli své oblíbence bojkotovat a na svá místa během první třetiny zápasu s Kadaní nedorazili. „Tak mají na to právo, já to na jednu stranu chápu. Fanoušci, jak jsme viděli, za námi jedou i na kole do Litoměřic. Mě to mrzí, že to tam takhle dopadlo. Určitě jsme to neudělali schválně. Každý fanoušek si zaslouží jenom pochvalu. To mužstvo hraje někdy dobře a někdy ne. A já doufám, že budeme hrát dobře a že se nebude opakovat to, co v Litoměřicích, uzavírá rozhovor autor první branky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže