Ústí nad Labem - Hokejisté Slovanu si do prvoligové tabulky připisují další tři body, když se jim v severočeském derby podařilo zdolat celek SK Kadaň. Výhra nebyla vůbec jednoduchá, po úvodní dvacetiminutovce se odcházelo do kabin za stavu 0:1 z pohledu Ústí nad Labem. Lvi ve druhé i třetí třetině přidali vždy po třech brankách a zaslouženě si spravili chuť po středečním zápase s Litoměřicemi.

Jak hodnotíte dnešní utkání?

"Z naší strany to nebylo povedené utkání, po první třetině jsme vedli 1:0 a přestali jsme hrát náš hokej. Začali jsme dělat chyby, které soupeř potrestal. Nebyli jsme důrazní, a proto jsme prohráli."

Jakou taktiku Vám naordinovali trenéři před utkáním v Ústí nad Labem?

"Hrát u nás ve třetině, popř. ve středním pásmu. Bohužel jsme to dodržovali jen v první části, a pak jsme přestali hrát."

Jak silný má podle Vás letos Kadaň tým a kam až můžou letos sahat ambice mužstva?

"Máme silný tým, hrajeme zápas od zápasu. Doufám, že se budeme pohybovat ve vrchní části tabulky."

Po dnešním zápase jste pátým nejproduktivnějším hráčem první ligy se dvěma brankami a deseti asistencemi. Co říkáte na povedený vstup do soutěže z hlediska osobních statistik?

"Jsem spokojen, ale kanadské bodování moc nesleduji. Je mi to úplně jedno, hlavně, aby se dařilo týmu. Je to spíše náhoda."

V Chomutově jste odehrál od roku 1997 až do minulého ročníku celkem třináct sezon v první lize. Jak těžce jste nesl odchod z Chomutova, kde jste byl považován za ikonu klubu?

"Ještě před první ligou jsem za Chomutov hrával druhou ligu. Odchod jsem nesl těžce, muselo to někdy přijít, nic příjemného to nebylo. V Kadani jsem spokojený, je tu výborná parta, výborné mužstvo a snažím si hokej užít, poctivě pracovat a pomoct Kadani, abychom připravili mladé hráče pro Chomutov."

Myslíte si, že přechod z Chomutova do Kadaně Vám dal novou motivaci a můžete se ještě vrátit do Chomutova zásluhou dobrých výkonů nebo je návrat pro Vás již uzavřenou kapitolou?"

"S tím už asi nepočítám, samozřejmě motivace se vrátit tam byla, ale já už si ten hokej stejně jen užívám. Muselo to někdy přijít, přeci jen nejsem nejmladší."

V Kadani vede mužstvo trenér Mikuláš Antonik, který odvedl s mužstvem v minulé sezoně doboru práci a Kadaň byla vyřazena ve čtvrtfinále play-off s favorizovaným Ústím. Jaký je to trenér?

"To ukážou výsledky, loňské jistě hovoří za vše. Bohužel jsme teď neměli nejšťastnější los, hráli jsme často venku. Myslím však, že vede tým správným směrem."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže