Ú s t í n/L. - Úžasný zápas! Přitom po první třetině, kdy byli Ústečtí Lvi zralí na ručník, by tomu nikdo nevěřil. Strašidelnou úvodní dvacetiminutovku vystřídalo báječně představení v podání ústeckého Slovanu. Nasazení, krásné góly a navrch tři nefalšované bitky po vzoru z NHL. Kouč Petr Rosol se po derby s Kadaní (6:2) pochopitelně nacházel ve výborné náladě.

Tohle derby mělo všechno. Kadaň v nejsilnější sestavě ve své historii nepřijela pochopitelně pouze bránit. Snažila se kombinovat, dostala se do vedení. Zlepšené hře Slovanu ale neodolala a po ukončení bojkotu domácích fanoušků padla. Že je Kadaň neoficiální farmou Chomutova ovšem nezapře. Rivalita mezi oběma kluby byla cítit a tak hromadná bitka v závěru byla jen logickou dohrou.

Konec dobrý, všechno dobré. Úvodní dvacetiminutovka byla ovšem spíše hororová…

Na hráče jsme při první přestávce ani nekřičeli. Věděli jsme, že to nebude mít ani cenu. Raději jsme je povzbudili. Byl to zkrátka těžký zápas, zvlášť po blamáži v Litoměřicích. Začátek byl nemastný, neslaný. Od druhé třetiny kluci ovšem předvedli parádní hokej.

V první třetině se kotel rozhodl k bojkotu, atmosféra byla uspávací. Nedolehlo to na hráče?

Je to možné. Atmosféra byla komorní, hráči měli možná v hlavách ještě Litoměřice. Bylo to zvláštní. Ale po dvaceti minutách začalo vše klapat, jak má.

Sektor kotelníků zel prázdnotou, jaké to bylo?

Že fanoušci nejsou na svém místě, jsem samozřejmě postřehl. Bylo to takové smutné. Už jsem to v několika klubech zažil, že se fanoušci rozhodnou k takovému kroku. Mají na to právo. Musím říct, že jsem byl rád, že se posléze vrátili a vytvořili parádní atmosféru. Holt nám dali „sežrat“ kolaps v Litoměřicích.

Hlavní téma zápasu je jasné: hromadná bitka. Co vy na to?

Kanka jsem do mely poslal. Kadaňských rváčů tam bylo osm, nás pět. Proto Kanko zakročil. Rozhodčí nám říkali, že byly tři dvojičky, s tím nesouhlasím. Na Čurillu se sápali dva, chytl jsem proto Kanka za dres a poslal ho do bitky, aby mu pomohl.

Jako trenér boxu byste se uplatnil, Kanko jednoznačně rozdrtil svého soka…

Ještě bych tam poslal i Skleničku, kdyby hrál.

Kadaň má v kádru známé bitkaře. Nepředpokládal jste, že za rozhodnutého stavu se soupeř odhodlá k podobnému kroku?

Nečekal jsem to. Kadaň má sice rvavé hráče, ale my také nemáme žádné „chcípáky“.

Bizarní litoměřický kolaps se stane leda tak jednou za deset let. Jak bylo těžké ho setřást?

Jestli se to stává jednou za deset let, tak nyní se nám to deset let nestane (smích). Až povedeme příště 3:1, budeme vědět, že neprohrajeme (znovu smích).

Byly pohovory, pokuty či jiné sankce?

Pohovory byly. Individuální, dlouhé i se zvýšeným hlasem. To k hokeji patří.

Hráči litoměřický zápas po rychlém vedení patrně těžce podcenili, že?

Byli namistrovaní. Přestali hrát na sto procent, podcenili to. Je jasné, že s výkonem na osmdesát procent nelze uspět proti žádnému soupeři. Musíme hrát naplno a pak hokejovostí někoho přehrajeme. Ale s polovičním nasazením neporazíme ani Povrly, když budou mít fazonu.

Nedoléhá na tým fakt, že v základní části soutěže jakoby o nic nejde?

Že by byla zbytečná? Musíme hrát stále naplno. K polevení hráčů při zápasech by nemělo docházet. Všechno špatné je ale k něčemu dobré, takže nás třeba minulé výpadky a kolapsy nakopnou k vynikajícím zápasům.

Změny v kádru. Budou v blízké době nějaké?

Gula s Majdanem mají k nám vyřízené střídavé starty, Šedivý u nás bude měsíc. Uvidíme…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže