Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi si připsali další tři body, když porazili poslední tým v tabulce. Do chrudimské svatyně se ale překvapivě postavil reprezentační gólman Adam Svoboda. Trenér do něj vkládal velké naděje a Svoboda svůj tým držel až do 36. minuty, kdy kapituloval po střele Alinče. „My jsme tam měli nějaký šance, ale že by to byly vyložený loženky, to ne,“ odpovídal po zápase Svoboda.

V první třetině vás Slovan jednoznačně přehrával, nepřekvapil vás tou předvedenou hrou?
My jsme byli samozřejmě rádi za stav nula nula po první třetině. Věděli jsme, že domácí nejsou náhodou v tabulce tam, kde jsou. To se pak potvrdilo, vlastně od té doby, co dali gól na jedna nula. Pak tam měli ještě pár šancí. Já jsem byl s klukama domluvený, že když to má hráč na čistou střelu, aby mi to nechávali, protože je to mnohem lepší, když já tu střelu vidím, než když se to někde odrazí, jako třeba ten poslední gól. To byla taková náhoda. Ale myslím si, že se vůbec nemáme za co stydět. Máme mladý mužstvo, který se zvedá zápas od zápasu. A tenhle zápas byl z naší strany velice důstojný a velmi dobrý.

Naopak ve druhé třetině jste na Ústí vlétli vy. Co vám řekl trenér v kabině?
My jsme tam měli nějaký šance, ale že by to byly vyloženě nějaký loženky, to ne. Ten puk nám poskakoval, nebo tam lehl hráč. Ori tam předvedl parádní zákrok. Ty šance jsou takový polovičatý. Není to úplně to pravý. Myslím si, že nám chybí ten klid. Ale kluci to určitě na tréninku trénujou. Říkám, my nemůžeme nikoho přehrávat. My můžeme maximálně někoho přetlačit.

Na začátku třetí třetiny se vám povedlo snížit na dva jedna, takže jste se ještě dostali do zápasu…
To bylo dobrý. Domácí na nás vletěli, dali gól, který jsme si tam v podstatě srazili my sami. Pak jsme tam měli nějaký šance. Opět Ori tím skluzem chytl jasný gól. A potvrdilo se tu to „nedáš, dostaneš.“ Je to smůla. Ale je to smůla už devátý zápas nebo kolikátý.

Chytal jste proti Ústí, takže se dalo čekat, že si i relativně hodně zachytáte…
My jsme tak domluvený, že když bude těžký zápas a budu k dispozici, tak rád pojedu. Když nebudu chytat za Pardubice. Já jsem vděčný, že můžu chytat těžký zápasy za Chrudim, ale věřím tomu, že jsem gólman do extraligy a to místo v Pardubicích si vybojuju.

V podstatě celou sezónu jste začal v Chrudimi…
Tak já jsem prodělal docela náročnou operaci. Ten začátek byl pro mě hodně špatný. V letní přípravě jsem vůbec nevěděl, která bije. Trošičku jsem na sebe vytvořil tlak, že jsem chtěl až moc. A ono, čím víc chceme, tím víc to nejde. Takže jsem potřeboval čas, trochu jsem se zklidnil. Nechtěl jsem všechno hned a najednou to šlo rapidně nahoru. A myslím si, že to bylo korunovaný tím výkonem ve Vítkovicích. I dneska si myslím, že to bylo solidní. Prostě se mi chytá v pohodě. Jsem rád, že už ten hokej můžu hrát mezi normálními myslícími lidmi, po tom, co se mi stalo.

Spekulovalo se o tom, že budete v Pardubicích jednička, ale zatím tam chytá Martin Růžička, který vás pustil do brány pouze jednou…
Tak tam bylo jasně domluvený, že jednička nebude ani jeden. Teď je to udělaný tak, že nás trenér bude využívat oba dva. Já, když bych byl na místě trenéra, tak proč ne. Dokud to Martinovi jde, tak proč bych ho nevyužil. Až mu to přestane lepit, tak tam dá mě. To je, si myslím, naprosto normální. Není to o Růžičkovi nebo o Svobodovi. Je to o tom, aby oba dva sněhuláci v té bráně pomohli tomu mančaftu.

První zápas za Pardubice jste odchytal v úterý ve Vítkovicích. Vyhráli jste dva jedna. Tím jste si řekl i nominaci na další zápas...
Já jsem se o tom s trenérem bavil. Tam šlo o to, že onemocněl gólman z juniorů. Filip Landsman musel pomoci juniorům, protože na tom nejsou zrovna nejlépe. A neměl, kdo chytala Chrudim. A Martin Růžička nemá vyřízené starty do Chrudimi, já ano. Takže tam bylo jasný, že já jsem šel do Chrudimi a Růža chytal za Slavii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže