Ú s t í n/L. - Povinná výhra nad Chrudimí je dokonána, Ústečtí Lvi si připsali další tři body a utvrdili tak druhou pozici v tabulce. Ale zápas to nebyl jednoduchý. Chrudimští hokejisté dokázali Slovan pěkně potrápit. Své o tom ví i navrátilec do ústecké branky Zdeněk Orct. „Chrudim dobře bránila. My jsme jí trošku podcenili, protože jsme měli v podvědomí, že je na posledním místě.“

Zdeňku, vy jste se v několika předchozích zápasech neukázal. Můžete nám říct, co s vámi bylo?
Měl jsem trošku problémy se zádama. Ale nic vážnýho.

V první třetině na vás nešlo moc střel. To určitě není pro brankáře dobrý vstup do zápasu…
Když se podíváte na statistiku, tak jsem měl 13 zásahů podle trenérů, což je víc než brankář soupeře. Takže to je spíš otázka pro toho druhého gólmana (smích).

Jak jste spokojený s hrou obránců? Obzvlášť v té první třetině měla Chrudim několik brejků…
Já bych řekl, že tam máme hodně hodně co zlepšovat. Ale nemyslím si, že by to byla jenom hra obránců. Je to hra celého mančaftu a to se teda týká i útočníků. Na začátku jsme měli nástup velmi dobrý, pak jsme trochu polevili. Ale pořád je dost času s tím něco udělat. Žádná sláva to nebyla.

Nemyslíte si, že jste ten začátek druhé třetiny zaspali?
Je to možný. Říkám, takový jakoby… nevím, jestli je to podceněním toho soupeře nebo proč se nám to stává. Ale když se podíváte zpětně na zápasy, tak uvidíte, že se nám to stalo už víckrát. Že jsme se tu druhou třetinu vezli.

Zvlášť ve druhé třetině se chrudimští hokejisté oklepali a začali na vás více střílet. Byla ta jejich hra pro vás hodně nepříjemná?
Řekl bych, že hodně dobře bránili střední pásmo. Byli docela důrazní. Těžko jsme se přes ně prosazovali a výborně jim zachytal gólman.

Na konci druhé třetiny jste vstřelili gól. Opadlo z vás to napětí, že jste se dokázali konečně prosadit?
Tak určitě je to příjemný dát góla. Ale jeden gól v hokeji vůbec nic neřeší, natož ve druhý třetině. Obzvlášť, když jsme si řekli, že do třetí třetiny musíme nastoupit tak, abychom nedostali góla.

Dnes se vám opět nedařily přesilovky. Čím si myslíte, že to je?
Tak dneska jich ani moc nebylo si myslím. A za druhý Chrudim hrála velmi dobře. Možná to je i tím, že hrajeme jenom na šest beků. Já nevím, čím to může být. Možná tou hrou na šest beků a čtyři útoky. Možná to může být tím, že teď nechodí kluci spolu, jak jsou zvyklí, když hrajou ty lajny kompletně.

V poslední třetině jste se dostali do dvoubrankového vedení, ale rychle jste o něj přišli. Nebyla to z větší části chyba obránce, že nestačil včas zareagovat?
No, já si myslím, že ne. Že to byla chyba i moje. Já jsem tu střelu teda viděl pozdě. Ale řekl bych, že je to taková kombinace chyb. Prohraná bule, pak se otáčíme po puku, místo, abychom si vzali hráče a samozřejmě i moje chyba, že jsem ten puk neudržel.

Je vůbec něco, za co si v dnešním zápase zaslouží spoluhráči pochvalu?
Tak hlavně za to, že jsme vyhráli. Třeba ta první lajna, Honza Alinč, Ríša Diviš s Markem Čurillou, hrála opravdu výborně. Vytvořili si spoustu šancí, jen škoda, že je neproměnili.

Proč si myslíte, že bylo tak těžké se prosadit? Bylo to i tím, že stál v brance velmi zkušený brankář?
Oni dobře bránili. My jsme to trošku podcenili, protože jsme měli v podvědomí, že jsou na posledním místě. Ta soutěž je tak vyrovnaná, že je jedno, jestli hrajeme s posledním nebo s desátým. A jejich brankář chytal výborně, to už jsem říkal hned na začátku. Samozřejmě to je i o tom. Ale když se podíváte na naše statistiky, tak dostal tolik gólů, kolik my v průměru dáváme.

Cítíte na sobě, že jste pár zápasů nehrál?
Ani ne. V mém věku je to už úplně jedno, jestli nějaký výpadek mám nebo ne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže