Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi se po výhře v Olomouci vyšplhali na druhé místo a spolu s Chomutovem utvořili očekávaný vedoucí tandem prvoligové tabulky. V dalším programu soutěže přivítá Slovan na svém ledě poslední Chrudim. Východočeši nevyhráli šest zápasů v řadě, žlutomodří tak do zápasu vstoupí v roli jasného favorita. Navíc ve prospěch Lvů hovoří fakt, že ústečtí s Chrudimí dosud nikdy neprohráli! Papírové předpoklady však ještě přísun bodů na konto domácích nemusejí nic znamenat. Duel startuje v sobotu 9. října v tradiční čas 17:00.
4-2-0-1 celková bilance 1-0-1-5
2. postavení v tabulce 16.
16 získané body 4
26:13 skóre 17:27
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 0
5:0 (Benátky) nejvyšší výhra 3:2 (Litoměřice)
2:3 (Jihlava) nejvyšší prohra 3:6 (Třebíč); 4:7 (Havl. Brod)
Ondřej Holomek; 6b (2+4) nejproduktivnější hráč Lukáš Král; 8b (4+4)
Marek Čurilla; 4 nejlepší střelec Lukáš Král; 4
Martin Šagát, Ondřej Holomek; 4 nejvíce asistencí Tomáš Sýkora; 5
Petr Kanko; 14 nejtrestanější hráč Tomáš Blažek; 32
Zdeněk Orct - 92,06%; Pavel Francouz - 94,97% úspěšnost brankáře Filip Landsman - 90,74%
Zdeněk Orct - 2,38; Pavel Francouz - 1,58 průměr inkas. branek Filip Landsman - 3,24

Aktuální forma Chrudimi

Bídná. V Chrudimi to přes léto vypadalo, že se ve městě první liga ani hrát nebude, po snaze fanclubu se dala organizace znovu dohromady. Cíle týmu nejsou pochopitelně nijak závratné, nicméně se současným bodovým ziskem obhájce loňského třináctého místa určitě spokojený není. Chrudim naplno bodovala pouze v prvním kole, kdy zdolala Litoměřice. Od té doby nasbírala šest proher, jeden bod vydolovala s Berounem.

Naposledy padla doma s Vrchlabím. I přes poctivý výkon brankáře Landsmana. Dvakrát dotahovala a nesplnila předzápasový cíl: vlétnout na soupeře hned od začátku a donutit ho k chybám. Místo toho se k převaze dostal tým z Krkonoš, brzy vedl a přestože si v závěru zápas nechal zdramatizovat, body u řeky Chrudimky nenechal. „Negativem utkání byla spousta zbytečných vyloučení hlavně v první polovině zápasu. Víme, že Vrchlabí má výborné přesilovky a můžeme si děkovat, že jsme po první třetině vůbec zůstali ve hře, protože soupeř měl v přesilovkách spoustu šancí a mohlo být rozhodnuto,“ žehral kouč Chrudimi Rohlík.

S nedisciplinovaností by mohla mít Chrudim v Ústí problém. Lvi ve středu v Olomouci poseděli na trestné lavici pouze třikrát a již letos několikrát ukázali, že v početní výhodě umí být nebezpeční.

Opory Chrudimi

Mezi leadery týmu se bezpochyby řadí hrající trenér a někdejší ikona Pardubic Tomáš Blažek. Zajímavým jménem v kádru je i Patrik Fořt, kterého jistě znají ústečtí fanoušci ze dvou semifinálových sérií proti Hradci Králové. Důležitým jménem na soupisce bývá i pardubický odchovanec Jan Šeda. Do několika zápasů zasáhl i brankář první velikosti Adam Svoboda.

Sestavy z posledních zápasů

Ústečtí Lvi: Francouz – Poživil, Holomek, Gureň, Zeman, Němeček, Pojkar – Kanko, Mikulík (C), Ludvík – Janků, Alinč, Pazourek – Hovorka, Pajič, Šagát – Čurila, Hanzl, Diviš.

HC Chrudim: Landsman (Štrof) - Toužimský, Jaroměřský, Charousek, Drtina, Zdráhal, Zukal - Nosek , Král, Žák - Sýkora, Blažek, Šeda - Klejna, Kaut, Semorád - Luštinec, Martinec, Goiš - Kapec, Pilař.

Rozhodčí

Hlavním sudím byl nominován Jebavý, na čarách budou Beneš a Štofa.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže