O l o m o u c - V utkání sedmého kola zavítali Ústečtí Lvi na led Olomouce. Domácí Mora sice vedla od čtrnácté minuty zásluhou Jiřího Ondruška, ale Severočeši dokázali vývoj utkání otočit. Dvěma brankami se na exportu tří bodů z Hané podílel David Ludvík.

Ústečtí Lvi zajížděli na led aktuálně osmé Olomouce, která během šesti zápasů nasbírala deset bodů za tři vítězství a jednu prohru v prodloužení. „Na Olomouc jsme se nijak podrobněji nepřipravovali. Snažíme se každé utkání hrát se zabezpečenou obranou, což se nám dnes povedlo,“ prozradil David Ludvík po zápase.

V samotném zápase se pak jeho týmu povedlo otočit nepříznivý výsledek ve svůj prospěch. „Máme velkou radost, že jsme dnes zvítězili. Věděli jsme, že domácí jsou silní, a tak to nebylo vůbec lehké utkání. Jsme rádi, že vezeme domů všechny tři body,“ neskrýval radost útočník se sedmaosmdesátkou na zádech.

Právě on byl hráčem, který utkání rozhodl. Na začátku třetí třetiny poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení. „Dostal jsem skvělou přihrávku od Milana Mikulíka mezi kruhy, udělal jsem kličku gólmanovi a zakončil do horní části branky,“ popsal rozhodující okamžik zápasu.

Když potom necelé čtyři minuty před koncem podruhé dostal kotouč za Žigárdyho záda, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. „Roman Němeček mi poslal puk, se kterým jsem sjel za modrou lajnu a vypálil ho. Myslím, že gólmanovi to proletělo mezi betony,“ pokračoval.

Utkání mezi Kohouty a Lvy bývají mnohdy vyhrocenější než ostatní zápasy, ovšem tentokrát bylo všemu jinak. „Je pravda, že se dnes moc nevylučovalo. Bylo to výborné pro hru, protože se málo přerušovalo a hrálo se často pět na pět.

V příštím utkání přivítají Lvi v domácí aréně Chrudim, která se krčí na posledním místě tabulky. Povede se Davidu Ludvíkovi opět skórovat?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže