Ú s t í n/L. - Olomouc je jedním z týmů, u nichž se po základní části očekává dobrá startovní pozice před play off. Přesněji je pasována na jednoho ze čtyř širších favoritů ligy, leč ambice zatím nenaplňuje. A čeká ji další těžký soupeř, loňský finalista z Ústí. Utkání se hraje ve středu 6. října, úvodní vhazování proběhne v 18:00 na zimním stadionu v Olomouci.
3-2-0-1 celková bilance 3-0-1-2
2. postavení v tabulce 8.
13 získané body 10
23:12 skóre 14:16
0 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 0
0:5 (Benátky) nejvyšší výhra 4:3 (Kadaň, Hr. Králové)
2:3 (Jihlava) nejvyšší prohra 1:3 (Vrchlabí)
Ondřej Holomek; 6b (2+4) nejproduktivnější hráč Michal Černý; 4b (2+2)
Marek Čurilla; 3 nejlepší střelec M. Pekr, R. Brančík, M. Černý, T. Zbořil; 2
Martin Šagát, Ondřej Holomek; 4 nejvíce asistencí Petr Domin, Milan Ministr; 3
Petr Kanko; 14 nejtrestanější hráč Alexandr Lhotský; 12
Zdeněk Orct - 92,06%; Pavel Francouz - 94,89% úspěšnost brankáře Štefan Žigárdy - 91,84%
Zdeněk Orct - 2,38; Pavel Francouz - 1,72 průměr inkas. branek Štefan Žigárdy - 2,63
9 góly v přesilovkách 4
31,03% využití přesilovek 19,05%
0 góly v oslabení 1

Zápasy Olomouce

Olomouc je poslední roky před sezonou tradičně pasovaná na jednoho z favoritů ligy. A když ne favorita, tak alespoň na tým, který se bude pohybovat v konečné fázi sezony v nejvyšších patrech prvoligové tabulky. Taková očekávání se dají na Hané tušit i letos, ovšem start se Kohoutům rozhodně nepovedl zcela podle představ. První dva zápasy sezony dopadly optimisticky, ač výhry to nebyly zrovna přesvědčivé. V prvním kole Olomouc přetlačila na domácím ledě Kadaň 4:3, aby posléze naplno bodovala i v Třebíči - 2:3. Avšak třetí kolo přineslo první prohru, Olomouc nestačila na Havlíčkův Brod a padla v prodloužení 2:3. Za nečekanou pak lze označit následující prohru v Berouně - 0:2. V domácím prostředí pak Kohouti sice přehráli Hradec Králové, opět nejtěsnějším rozdílem, 4:3, aby v prozatím posledním zápase opět padli, tentokrát ve Vrchlabí 1:3. O motivaci porazit Ústí, zlepšit své výkony a odrazit se k nadějnějším výsledkům, má tak mužstvo ze střední Moravy postaráno.

Kádr HC Olomouc

Jak je patrné z čísel výše, brankář Štefan Žigárdy zatím nemá statistiky z nejlepších. Svůj tým ovšem prozatím relativně drží. Práci mu moc neusnadňuje obrana, těžko tedy jmenovat nějakého více vyčnívajícího. Bodování zadních řad vede Jan Mikel se dvěma body za dvě asistence, týmu však příliš nepomohl již deseti trestnými minutami. Známým jménem obrany je jistě Jaroslav Koma, kterému se již podařilo skórovat, nicméně přihrávku ještě nepřidal a v +/- statistice si za svůj pobyt vydobyl již -4.

Nejvíce bodujícím mužem olomouckého mužstva je útočník Michal Černý (2+2, -3) společně s Petrem Dominem (1+3, -1). V těsném závěsu za nimi se pohybují další tři útočníci se třemi body, za všechny zmiňme Matěje Pekra (2+1, -1). Jeden z nejzkušenějších Kohoutů s mnoha starty v extralize je Radim Kucharczyk, který ovšem v dosavadním průběhu sezony pouze dvakrát přihrával.

Sestavy z posledních zápasů

HC Olomouc: Žigárdy – Ondrušek, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Nedbálek, Bartoň, Lhotský, Mikel – Smejkal, Ministr, Polodna – Černý, Pekr, Zbořil – Kucharczyk, Brančík, Řípa – Haluza, Domin, Coufal.
HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Poživil, Holomek, Klobouček, Gureň, Boháč, Zeman, Němeček - Kanko, Mikulík Ludvík - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Šagát - Čurila, Hanzl, Diviš.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže