Ú s t í n/L. - Na ústecký led budou letos poprvé zajíždět hráči z Písku, kteří si v dubnu vybojovali postup do první ligy. Ta pro ně však není žádnou novinkou. Město s nejstarším kamenným mostem v republice již ve druhé nejvyšší soutěži působilo, a to od roku 1994. O jedenáct let později bohužel spadlo do druhé ligy, ve které čekalo pět let na svůj vysněný návrat. V sobotu, 2. října 2010 od 17 hodin, tak vypukne nejen souboj klubových barev. Pikantní nádech bude mít zápas i pro některé hráče.
2-1-2-0 celková bilance 1-3-1-0
3. postavení v tabulce 13.
10 získané body 5
19:11 skóre 10:9
0 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 1
0:5 (Benátky) nejvyšší výhra 3:0 (Beroun)
2:3 (Jihlava) nejvyšší prohra 3:4 (Vrchlabí)
Robin Hanzl; Ondřej Holomek; 5b (2+3) nejproduktivnější hráč Michal Dragoun; 6b (0+6)
Marek Čurilla; 3 nejlepší střelec Michal Pšurný; 4
Martin Šagát; 4 nejvíce asistencí Michal Dragoun; 6
Petr Kanko; 14 nejtrestanější hráč Josef Slavík; 14
Zdeněk Orct - 92,06%; Pavel Francouz - 94,06% úspěšnost brankáře Jaroslav Jágr - 93,71%; Šimon Hrubec - 100%
Zdeněk Orct - 2,38; Pavel Francouz - 1,96 průměr inkas. branek Jaroslav Jágr - 2,26; Šimon Hrubec - 0
8 góly v přesilovkách 3
33,33% využití přesilovek 12,5%
0 góly v oslabení 0

Zápasy jihočeského celku

Píseckému týmu se na začátku sezóny moc nedaří. V tabulce se drží kolem třináctého místa a za pět zápasů nasbíral pouze pět bodů. Větší vítězství si Písečtí připsali nad Medvědy z Berouna, které porazili 3:0. Druhé vítězství, tentokrát v prodloužení, urvali na ledě Havlíčkova Brodu. Svému rivalovi nasázeli dva góly, z nichž oba byly zásluhou Michala Pšurného a Michala Dragouna. Na kontě jihočeského celku pak svítí už jen tři prohry: s Třebíčí (0:1), Hradcem Králové(3:2) a Vrchlabím (3:4).

Kádr IHC KOMTERM Písek

Trenérské duo Suchánek-Míka na postu brankářů disponuje s celkem zvučnými jmény. Téměř ve všech zápasech za písecké barvy nastoupil bývalý hradecký gólman Jaroslav Jágr, kterému kryje záda Michal Pinkas. Díky spolupráci s extraligovými Českými Budějovicemi se v zápase proti Berounu postavil do klece Šimon Hrubec. Soupiska hráčů zůstává oproti loňské sezoně víceméně stejná. Své místo mezi obránci mají David Mazanec, Lukáš Vomela, Pavel a Robert Procházka, Vladimír Kalečík či Roman Vráblík z budějovické juniorky. Do kádru přišel i bývalý hráč jihlavské Dukly Petr Novák. Ani na postu útočníků nedošlo k žádným výrazným změnám. Původní mančaft rozšířil budějovický Vladimír Stejskal, který v Písku dohrával loňskou sezónu a zasloužil se o postup. Fanouškům mohou být známá i jména útočníků Stanislava Polodny (hrající vloni v Táboře) a Jiřího Ferebauera, jenž dohrával sezónu v extraligové Boleslavi. Nejznámější je pro příznivce ústeckého hokeje jméno Jiřího Kudrny, který působil čtyři sezóny v Ústí nad Labem a pomohl Slovanu do extraligy. Nyní se Jiří vrátil do města, ve kterém s hokejem začínal. Písecké barvy hájí i další ex-ústečtí hráči – Michal Dragoun a Michal Pšurný, který byl do Písku poslán z extraligových Budějovic. Pikantní nádech bude mít zápas i pro Tomáše Roda, jenž jako písecký rodák svému městu pomáhal k postupu do první ligy.

Nejproduktivnější hráči mužstev

Ústeckou tabulku produktivity i nadále vede obránce Ondřej Holomek. Se stejným počtem pěti kanadských bodů ho však dohání Robin Hanzl, který stejně jako Ondra vstřelil dva góly a na tři přihrával. Čtyřmi kanadskými body se mohou chlubit Čurilla, Šagát a Mikulík, z nichž první jmenovaný odehrál pouze tři zápasy z pěti. V píseckých barvách řádí pro všechny známé jméno Michala Dragouna, jenž má na svém kontě šest bodů za stejný počet asistencí. I na druhém místě nebude žádné překvapení. Se čtyřmi vstřelenými góly a jednou asistencí se tak mezi nejlepší střelce řadí Michal Pšurný. Pouze o bod méně než Michal má pak na svém kontě Jiří Ferebauer.


FOTO TOP: zdroj http://www.ihcpisek.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže