Ú s t í n/L. - Jihlava s jednoduchým, přímočarým a hlavně disciplinovaným výkonem slavila úspěch. V rámci 4. kola první ligy senzačně vyloupila ústeckou Zlatopramen Arenu a v tabulce se zařadila po bok Chomutova na špici žebříčku. K vítězství na ledě Ústeckých Lvů nasměroval Duklu před koncem druhé třetiny tradiční snajpr Oldřich Bakus. „Jsme naprosto spokojení. V Ústí se moc nevyhrává a vyhrávat nebude,“ zářil nejproduktivnější hráč ligy.

Jihlava zažívá vynikající vstup do sezóny. Bodovala ve čtvrtém zápase v řadě a před následujícím těžkém testu s Chomutovem získala nečekané tři body. „Byl to vyrovnaný zápas a nám se povedlo po každé inkasované brance brzy srovnat. O gól jsme byli šťastnější, ale výkonem jsme šli vítězství naproti. Pohlídali jsme si to zezadu a získali cenné tři body,“ neskrýval nadšení útočník z Vysočiny.

Jeho chvíle přišla při přesilovce několik minut před druhou sirénou. Nabruslil před gólmana Francouze a rychlou tečí srovnal s Ústím krok. „Každý náš gól byl důležitý. Tečoval jsem střelu od modré, takže se jednalo o šťastný zásah. Hrajeme dobrý hokej a chceme v něm pokračovat. V Hradci jsme třeba prohráli po prodloužení, ale po dobrém výkonu,“ hodnotil.

Proti Ústí si připsal již sedmý kanadský bod a s parťáky Hodkem a Čachotským je znovu postrachem brankářů. „Jsem rád, že mi to tam padá, ale důležité je aby se dařilo týmu. Přiznejme si, že kdybych měl například deset bodů a prohrávali jsme, bylo by to k ničemu. Důležitější jsou výsledky. Ale rozhodně každý vstřelený gól je pro mě povzbuzením. Mám štěstí a hlavně vedle sebe dva šikovné spoluhráče, se kterými si umíme dobře nahrát. Ať už s Hodkem nebo Čachotským či obránci. Víme o sobě, vyhovíme si,“ vysvětluje.

Dukla oproti předchozímu mači s Vrchlabím především nepouštěla soupeře k přesilovkám. A když už k faulu došlo, precizním obranným blokem Lvům nic velkého nedovolila. „Oslabení jsme hráli zodpovědně, včas jsme přistupovali k hráčům. Ústí pak muselo pouze střílet od modré, což Řehoř pochytal. K žádnému sehrání, jak oni umí, jsme je nepustili. Jinak Ústí je v přesilovkách nebezpečné, umí si nahrát, sehrát kombinaci. Znám je, nastupuji proti nim už dlouho. Proti Ústí se musí hrát disciplinovaně,“ všiml si.

Bakus si oddechl při ohlédnutí na závěrečnou pasáž zápasu, kdy domácí Slovan podrobil Jihlavu řádnému tlaku. „Vedli jsme 3:2, zbývalo pět minut do konce, takže jsme si chtěli pohlídat střední pásmo a nepouštět se do žádných otevřených akcí. Vycházeli jsme z obrany a Řehy ještě chytil nájezd. Chytá výborně, což potvrzuje už delší dobu,“ pochválil svého brankáře.

Bakus zatím dává zapomenout na zranění z minulé sezóny, které mu zastavilo pravidelný počet kanadských bodů. „Celou kariéru jsem nebyl zraněný a vloni jsem si zlomil roku a nehrál dva až tři měsíce. Takže doufám, že letošní sezónu odehraji celou,“ přeje si. Dukla je zatím na správné cestě. Jak dlouho vydrží?

Dukla ovládla ústecký led po třech letech

Zlatopramen Arena bývala pro jihlavskou Duklu dlouho strašákem. Hráči z Vysočiny v ní notnou dobu nemohli dosáhnout přijatelného výsledku. Minulou sezónu v Ústí prohráli 2:5, když brzy prohrávali 0:4. V sezóně 2008-2009 dopadli ještě hůře: výsledky 2:7 a 1:8 mluví za vše. Poslední úspěch Dukly se datoval k 7. únoru 2007, když Slovan porazila v jeho domácím prostředí 3:2 po prodloužení. Každá série jednou končí a Jihlava ji zastavila nyní: 25. září 2010...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže