Ústí n.L. – Působení obránce Lukáše Poživila v ústeckém dresu je dořešeno. Vedení Ústeckých Lvů se dohodlo s budějovickým HC Mountifield na přestupu tohoto osmadvacetiletého zadáka. Následoval podpis smlouvy v novém působišti. Délka kontraktu? „Lukáš Poživil podepsal s naším klubem smlouvu na 3 roky + 1 rok opce,“ zaznělo k délce smlouvy z úst Přemysla Zemana, tiskového mluvčí Lvů.

Smlouva: 3+1

Právě nedořešená smlouva o postoupení hráčských práv zabránila Lukáši Poživilovi nastoupit do domácích utkání s Táborem, resp. Chomutovem. Nyní je vše vyřešeno. Lukáš Poživil je kmenovým hráčem Lvů, kde ihned podepsal novou smlouvu. „Lukáš Poživil podepsal s naším klubem smlouvu na 3 roky + 1 rok opce,“ zaznělo k délce smlouvy z úst Přemysla Zemana, tiskového mluvčí Lvů.

Litvínovský odchovanec přišel do Ústí na konci letošního srpna Českých Budějovic, které s ním přestaly počítat. Následovala krátká anabáze v Hradci Králové, nebo chcete-li v Propradu.

Poživil:"Rozhodlo, že Slovan má velké ambice."

„Měl jsem nějaké nabídky ze zahraničí, ale určitě rozhodlo to, že má Slovan velké ambice a chce postoupit do extraligy. Je tu dobré zázemí i dobrý tým. A navíc to mám blízko,“ vypočítává Poživil výhody angažmá v Ústí nad Labem. „Petr Rosol mě dva roky trénoval v Litvínově. S hodně klukama jsem hrál, což taky hrálo svou roli,“ doplňuje.

Mise s názvem KHL nevyšla

Své štěstí totiž zkoušel Lukáš Poživil v hradeckém Lvu, projektu, který usiloval o účast v KHL. Toto angažmá ale nemělo dlouhého trvání. „Suchou přípravu a první dva týdny na ledě jsem absolvoval v Litvínově. Poté jsem byl týden v Popradu,“ popsal svůj letní program již kmenový hráč ústeckého Slovanu.

Profil Lukáše Poživila

Narozen: 12.9.1982
Výška: 182 cm
Váha: 91 kg
Post: obránce
Hůl: pravá
Smlouva: hostování na 1 rok

Mostecký rodák Lukáš Poživil prošel všemi mládežnickými kategoriemi litvínovského Chemopetrolu. První starty za „áčko“ Chemiků začal sbírat v sezóně 2001/2002. V tomto ročníku nakonec nastoupil ve 34 zápasech, dalších 14 přidal za juniorku. Jeho výkony mu pomohly i k účasti na světovém šampionátu dvacetiletých, který se konal na přelomu roku v Pardubicích.

I následujících šest sezón strávil pravoruký bek ve žlutočerném dresu, občas vypomáhal Chomutovu či Mostu. Zahraniční angažmá, i když velmi krátké, vyzkoušel na konci sezóny 2005/06 ve Švýcarsku, kde pomohl se záchranou v nejvyšší soutěži týmu HC Fribourg-Gottéron.

Poslední dva roky pak Poživil odehrál za jihočeský Mountfield. V Českých Budějovicích na vlastní kůži zažil i hokejovou Champions League.

V srpnu 2010 následuje jeho přesun do Ústí nad Labem. Zde zaujal vedení místních Lvů a následně podepisuje smlouvu na 4 roky. Svou nejbližší hokejovou budoucnost tak spojil Lukáš Poživil s Ústeckými Lvy.

Během devíti sezón odehrál Lukáš Poživil v nejvyšší soutěži celkem 377 zápasů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže