Ú s t í n/L. - Po vyrovnaném utkání s finalistou první ligy se hráči z města od Labe chystají na dalšího rivala. Tentokrát to je však finalista letního Tipsport Cup poháru. Zatímco loňskou sezónu se Znojmo jako nováček první ligy v soutěži rozkoukávalo a dostalo se pouze do čtvrtfinále play off, letos bude chtít zaútočit na příčky vyšší. Jak si povede Slovan na jihu Moravy, se dozvíte již tuto středu, 22. září 2010 od 17:30 hodin. A pro fanoušky, kteří do znojemské Hostan arény nezamíří, bude připraven textový online přenos.

Přípravné zápasy Orlů

V přípravě odehrálo Znojmo třináct přátelských utkání, z nichž většina patřila do Regionálního poháru nebo prestižního Tipsport Cupu. V první jmenované soutěži drží Orli prozatím druhé místo, na které ze šesti zápasů získali dvanáct bodů. Soubojům však není konec, poslední zápas odehraje Znojmo těsně před Vánoci v Havlíčkově Brodě. V letním Tipsport Cupu se znojemskému týmu nevedlo o nic hůře. S přehledem a ziskem devíti bodů vyhrálo svou skupinu a vyrazilo na semifinále do města automobilů Škoda. Skóre se stejným počtem branek na obou stranách bylo ve středočeském městě rozhodnuto až samostatnými nájezdy, které jako jediné proměnil právě znojemský Tomáš Hradecký. Orli se tak mohli ve finále střetnout s plzeňskými Indiány. Finálový souboj byl velmi vyrovnaný. Ačkoli se celek z jihu Moravy dostal ve druhé třetině do vedení, extraligová Plzeň v posledním dějství skóre otočila. Orli se však nevzdali snadno a dvacet sekund před koncem utkání skóre srovnali. V prodloužení se už však moravskému celku nedařilo. Plzeňský kapitán svou střelou za záda Horčičky rozhodl o letošním vítězi poháru. Druhé místo je tak pro loňského nováčka první ligy příjemný překvapením. Minulý rok totiž v Tipsport Cupu nedokázali vyhrát ani jeden zápas.

Změny v kádru Znojma

V okurkovém městě došlo ke změnám na postu hlavního trenéra. Jana Nelibu vystřídal Karel Soudek, který odešel z pozice vedoucího centra mládeže v Českých Budějovicích. Doplňuje ho Milan Kastner jako asistent a Jaroslav Kameš jako trenér brankářů. I v letošní sezóně bude mít Znojmo stejné brankáře: jedničkou nadále zůstane Luboš Horčička, jehož Znojmo odkoupilo od brněnské Komety a kterému bude krýt záda junior Ondřej Kacetl. Michaela Pance poslal klub do druholigového Milevska. V obranných řadách se objeví Lubomír Štach, Jiří David (odkoupení práv), Jan Lattner a Martin Pláněk. Znojemské řady doplní i Tomáš Klimeš, který přichází do týmu z druholigového Hodonína, a David Rangl, který přišel na roční hostování z Třince. Naopak odchod ohlásil Marián Morava a Petr Hořava, který zavítal do Ústí nad Labem. V útoku se fanoušci dočkají jmen jako je Radek Haman, Karel Plášek, Tomáš Hradecký, Aleš Staněk, Jiří Beroun, Adam Havlík a Tomáš Vyletelka. Největší posilou se však může stát útočník Vladimír Říha, který na jihu Moravy působil již v předchozí sezóně, či Tomáš Rachůnek, který má zkušenosti z kanadských juniorských soutěží a vrcholných mládežnických reprezentacích. Tým Orlů vydělá i na spolupráci s extraligovým Třincem, jelikož jeho směrem poputuje několik mladíků: Rostislav Marosz, Jakub Orsava, Zbyněk Hampl, Martin Podešva, Tomáš Vrba a Erik Hrňa. Z týmu naopak odchází Jakub Svoboda, kterého Znojmo prodalo brněnské Kometě, útočník Zdeněk Kubica, jenž putoval do Hradce Králové, a Jan Česnek, který bude bojovat za druholigovou Techniku Brno.

Nejproduktivnější hráči mužstev

Mezi nejproduktivnější hráče Ústeckých Lvů patří dvacetiletý obránce Ondřej Holomek, jenž má na svém kontě čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. Po třech bodech má pak útočník Milan Mikulík. Ze znojemských hráčů vede tabulku útočník Vladimír Říha, který má dva body za stejný počet gólů, a Radek Haman, jenž stejný počet bodů rozdělil na jednu vstřelenou branku a na jednu asistenci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže