Ú s t í n/L. - Brilantní vstup do utkání. Takovým začátkem se mohli chlubit Ústečtí Lvi, kteří již v osmé minutě vedli nad chomutovským rivalem rozdílem dvou gólů. Plány na lehkou výhru jim však podkrušnohorský celek zhatil ve druhém dějství, kdy skóre srovnal a dokonce přidal i navyšující branku. Slovan se však nevzdal snadno a David Ludvík se stal střelcem třetího vyrovnávacího gólu. „Drželi jsme puk v rohu a Petr Kanko nahrál na Holomka, který střílel. Já jsem to jen dorazil,“ popsal Ludvík.

Hned ve druhém kole zavítal na led Lvů největší rival hokejové soutěže. Podle výsledků přípravných zápasů si tak ústečtí skeptici mohli připravovat ty nejtragičtější scénáře. David Ludvík však viděl v brzkém střetnutí s chomutovským celkem výhodu: „Je to tak rozlosované, ale aspoň nás prověřilo kvalitní mužstvo a my víme, na čem jsme a na čem ještě musíme zapracovat. Do zápasu jsme šli s tím, že budeme vycházet ze zabezpečené obrany, ale to se nám bohužel občas nedařilo. Musíme tedy na té obraně zapracovat.“

Vynikajícím vstupem do utkání přesvědčil Slovan v osmé minutě, kdy nad svým soupeřem vedl o dvě branky. Jako by je však vedení ukolébalo. Chomutov po první třetině odcházel do šaten s vidinou na vyrovnání. „Nemyslím si, že bychom polevili. Nikdo nemohl počítat s tím, že Chomutov přejedeme jednoznačně 5:0. Takže se dalo čekat, že vstřelí nějaké góly,“ vysvětloval útočník.

Druhá třetina se však jednoznačně přelila na stranu protivníka, který hned v úvodu dějství skóre srovnal. Během dvaceti minut padly další tři góly, z nichž dva skončily právě za zády ústeckého Orcta. Podkrušnohorský celek tak zápas strhl na svou stranu a trenér Rosol musel domácí po druhé třetině pokárat. „O druhé přestávce to žádné kladné hodnocení nebylo, jelikož jsme tam zbytečně propadali. Chomutov jel snad dvakrát tři na jednoho a jednou dva na nikoho. To nám bylo vyčítáno,“ prozradil David. Ve finálním dějství zápasu se Lvi snažili vstřelit vyrovnávací branku, která pro vynervované publikum přišla půl minuty před koncem utkání. „My jsme chtěli ve třetí třetině hrát trpělivě a věděli jsme, že můžeme dát gól klidně deset vteřin před koncem a že se bude prodlužovat. Nechtěli jsme tedy nikam hnát a na tu šanci jsme si chtěli počkat.“

V sobotním utkání lovil chomutovský Hanuljak ze své klece pět puků, z nichž tři za jeho zády skončily právě v ústecké přesilovce. „Tak samozřejmě že přesilovky trénujeme. Ale že bychom na nich dřeli od rána do večera, tak to určitě ne,“ vysvětloval Ludvík. Stejný počet branek vstřelila i Ludvíkova pětka, a tak si exbrněnský hráč může spolupráci se zbývající čtyřkou jen pochvalovat. „Spolu s Kankem a Mikulíkem teďka hrajeme třetí zápas. Pořád se ještě trochu hledáme, ale myslím si, že by to mohlo šlapat. Doufám, že v těch výkonech budeme pokračovat,“ ukončil rozhovor s přáním do dalších zápasů Ludvík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže