Ú s t í n/L. - Skvělý příběh. Skóroval v úvodním kole proti Táboru, o tři dny později řádně zkřížil plány důležitou brankou konkurenčnímu Chomutovu. Teprve dvacetiletý obránce Ondřej Holomek je momentálně nejlepším střelcem Ústeckých Lvů v probíhající sezóně. V seniorském hokeji nepotřeboval dlouhou aklimatizaci. Ústečtí Lvi mají nový objev, mladík, jenž na jaře válel za juniorku, se hlásí o slovo v prvním týmu žlutomodrých.

Do Ústí přišel z Valašska, v srpnu se rozehrával v Litoměřicích. Do nového ročníku ovšem vletěl jako uragán a do historie šlágru ligy se zapsal velmi důležitým gólem z poslední minuty, který zajistil overtime. Za vzestupem Ondřeje Holomka stojí i legendární Pavel Janků, který se o mladého beka stará na ledě i mimo něj.

Vaše bilance je jasná: dva zápasy – dva góly a k tomu asistence. Co přijde příště?

Za góly jsem šťastný. Každý ohromně prožívám a tenhle je o to cennější, že padl v tak důležitém zápase, navíc v derby. Branky proti Táboru a Chomutovu bych ovšem nepřeceňoval. Na nějaké závěry je ještě brzy. Snažil jsem hrát hlavně zezadu a že to takhle dopadlo je bod navíc. Ovšem, pokud se dostanu do šance, chci ji proměnit. Pokud ji proměním, zvedne mi sebevědomí. Takže pokud podobná bilance bude pokračovat, zlobit se nebudu. Snažím se, aby mi úspěch z posledních dní nevlezl do hlavy. Stále chci pokračovat v co nejlepších výkonech.

Nástup do zápasu měl Slovan brilantní. Pak se ale poněkud zasekl…

První třetina byla z naší strany dobrá, ve druhé jsme dělali zbytečné fauly a chyby. Byli jsme poněkud zbláznění, nedovedu si zdůvodnit proč. O druhé přestávce jsme si v kabině vše vyříkali a vrátili se k úspěšné hře z úvodu zápasu. Naštěstí se nám povedlo tři minuty před koncem vyrovnat a dotlačit vítězství v prodloužení.

Vzhledem k průběhu střetnutí jsou dva body úspěchem…

Jsme za ně rádi, kdyby byly tři, bylo by to lepší. Vzhledem k podceněné druhé třetině jsme rádi za to, jak to dopadlo.

V létě jste působil v Litoměřicích, návrat do ústecké sestavy tedy nemohl být lepší, že?

V Litoměřicích jsem se snažil makat na sto procent. A udělat vše pro svůj maximální výkon. A to bez ohledu, jestli se jednalo o Litoměřice nebo Ústí. Jsem rád, že si mě Lvi vytáhli a mě se oba zápasy povedly. Spoluhráči mi pomáhají, hlavně Pavel Janků. Ať už v tréninku nebo mimo led.

Jak jeho rady vypadají?

V tréninku mi třeba poradí, jak a kam mám střílet nebo kde se na ledě pohybovat. Je to zkušený mazák, dokáže mi pomoct psychicky, hodně se spolu bavíme.

Zajímavé. Přece jen je o generaci starší…

Nevadí. Pomáhá mi všeobecně, v dospělém hokeji se pohybuji první sezónou. Vše je pro mě dost nové: fanoušci, zájem médií, úroveň dospělého hokeje. Jde to jedno s druhým.

Jaký máte osobní cíl do budoucna?

S Ústím se chci dostat do extraligy. Zatím je sezóna v začátku, uvidíme, jak to dopadne. Mým snem je působit v naší nejvyšší soutěži.

Původně jste odchovancem Vsetína. Jak došlo k vašemu přesunu do Ústí?

Všichni víme, jak to se Vsetínem dopadlo… Jsem Vsetíňák, chtěl jsem se tam prosadit. Ale vzhledem k situaci, v jaké klub byl, jsem se poohlédl po jiné štaci. Když jsem vybíral, kde bych se mohl zlepšovat a uchytit, přišlo Ústí s nejvýhodnější nabídkou. Bylo to sice daleko, ale s postupem času mohu říct, že se jednalo o správný krok. Do Ústí jsem přišel v šestnácti letech, jsem tu tedy třetí sezónou. Bydlel jsem v bytě společně s dalšími spoluhráči ze Vsetína. Kluků od nás je po republice rozeseto dost, třeba kamarád Stříteský hraje v Litvínově a nyní působí v Litoměřicích.

Skvělý hokej i rowdies v akci

Úroveň hry naprosto vymykající se prvoligovému standardu, střelecké procitnutí defenzivních hráčů: branky beků Holomka a Hořavy či chomutovského Bendy. Navrch výkon ústeckého brankáře Orcta, za který by se nemusel stydět ani Dominik Hašek v době své největší slávy.

Derby prvoligových velikánů nezklamalo. Mělo vše, co by si divák mohl přát. Nechyběla ani tradiční bitka chomutovských fanoušků ve svém sektoru. Je to už takový evergreen, otázkou vždy bývá, kdy k nepokojům v hledišti dojde.

Tentokrát na konci třetí třetiny. V tu chvíli šla hra na ledě částečně stranou, podstatná část hlediště sledovala řádění hostujících hools. Fakta? Nejednalo se o žádnou lehkou strkanici, fans Chomutova asi chtěli navázat na divočinu z druholigového zápasu Vsetína s Havířovem či napodobit proslulé fightery z některých rizikových fotbalových stadionů. Během duelu vyvolávali posměšné chorály na bezpečnostní složky, finišem situace bylo dopadení výtržníků unikající mimo svůj dovolený prostor či kravata domácího hlídače na jednoho hostujícího chuligána alá americký bitkař Laraque. Forvard Duda poté poškodil strop v mix - zóně a své si musely vytrpět i toalety v chomutovském sektoru. Holt, při krušnohorském derby se člověk rozhodně nenudí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže