Čtvrtfinále a semifinále - Pro první kolo a přijatelný soupeř, hlavně co se týče dojezdové vzdálenosti. Slovan narazil na sousední Kadaň a vypořádal se s ní ve čtyřech zápasech. V semifinále pak podstoupil stejně jako o sezonu dříve mnohem dramatičtější biutvu s Hrdcem Králové.

V prvním čtvrtfinále bylo znát, že měli Ústečtí delší herní pauzu a na výhru 3:1 se nadřeli. Museli dokonce obracet vývoj utkání. Naštěstí to zvládli brzy a na Semanovu branku do minuty našel odpověď Martin Heinisch, který do Ústí dorazil těsně před koncem přestupního období z Litvínova výměnou za Michala Dragouna. A v play off se mu střelecky poměrně dařilo. Konečnou podobu výsledku dali ve třetí třetině Pajič a Janků.

O den později byla Kadaň bezzubější. Když na začátku druhé třetiny zvyšoval Heinisch na 2:0, bylo o výsledku jasno. Na čtyřbrankovém rozdílu se podíleli Alinč, Pajič a Kloz.

Zato třetí zápas přinesl dramatickou zápletku. Navíc 14 gólu, 7 využitých přesilovek a dva velké obraty a nakonec třetí ústeckou výhru. Kadaň v první třetině dvakrát vedla. Slovan vždy dorovnal. Ve druhé pak po zásazích Hovorky, Heinische a Šagáta vedl 5:2. Jenže Kadaňští se nevzdali, do konce třetiny srovnali a ve 48. minutě šli díky Szakalově střele z mezikruží do vedení. Lvi srovnali o dvě minuty později po mele v brankovišti se radoval Kloz. Vítěznou dorážku měl na svědomí Pajič. Mikulík pak pečetil do prázdné branky.

O den později se Kadaň na odpor nezmohla. Po první třetině ztrácela tři branky a na její jedinou odpověď 23. minuty zvládli Lvi odpovědět ještě třikrát, což znamenalo nejhladší výhru v sérii.

Čtvrfinále play off
Slovan Ústí – Kadaň 4:0 (3:1, 4:0, 8:6, 6:1)

Semifinále

Repríza rok staré série: Ústí vs. Hradec Králové. A zase žádná procházka růžovou zahradou. I když k tomu mohly první dva zápasy svádět.

V tom prvním Slovan vedl 48. minutě už 6:1, až poté hosté korigovali na konečných 6:3. Východočeši své šance zmařili při vlastních přesilovkách. Hned v úvodu totiž promrhali dvouminutovou dvojnásobnou a když dokázali snížit, při klasické si nechali Lvy znovu utéct o dvě branky. Jejich hrubku potrestal Roman Pšurný a domácí tak definitivně uklidnil.

O den později viděla Zlatopramen aréna ještě podařenější koncert. Ústečtí donutili soupeře dvakrát prostřídat brankáře. V 8. minutě vedli 3:0 a po první třetině už 5:0. Po druhé pak dokonce 9:0. Na desítku však nedosáhli, naopak čestný úspěch zaznamenali hosté.

Jenže snadný postup do finále se nekonal. Ve třetím zápase zmařili Ústečtí spousty samostatných nájezdů. Pak sice ve třetí třetině smazali dvoubrankovou ztrátu, ale padli po prodloužení, když zakončoval dvougólový střelec večera, někdejší hráč Ústí, Daniel Volráb.

O den později režíroval zkázu (1:6) Ústí taktéž někdejší mládežnický reprezentant Slovanu Vít Budínský (2+2). Slovan ztrácel po první třetině tři branky. Na odpor se nezmohl a korekci zaznamenal až v závěru utkání za stavu 0:6.

Nervozitu z ústeckých hokejek setřásli v pátém zápase série přesilovkou tečí Heřman a dorážkou Janků, kteří otočili lepší vstup Hradce. Rozhodující branky si pak připsal David Pazourek. Nejdřív nádhernou ranou zvyšoval na 4:2, pak dorážkou zase zajistil před druhou pauzou Ústeckým klid (5:3). Ve třetí třetině domácí výhru ještě navýšili.

Celou sérii pak Lvi ukončili v šestém utkání zase na východě Čech. Už v první minutě přinesla Lvům uklidnění dorážka Heinische, přestože na další zásahy museli počkat do druhé periody. Po trefách Mikulíka a znovu Heinische bylo jasné, že si postup utéct nenechají. Definitivní podobu výsledku dal dvěma góly Pazourek.

Semifinále play off
Slovan Ústí – Hradec Králové 4:2 (6:3, 9:1, 2:3pp, 1:6, 9:4, 5:1)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže