Ú s t í n/L. - Všechny přípravné zápasy mají Ústečtí Lvi za sebou. Teď už se jen soustředí na začátek nové sezóny a pilují to, co jim v přípravě dělalo největší problémy. Z jedenácti zápasů Slovan šestkrát prohrál, jednou remízoval a čtyřikrát vyhrál. V tom posledním utkání si připsal skalp extraligového Litvínova. Trenéra Ústeckých Lvů Petra Rosola jsme se zeptali na průběh přípravy i to, jaké má plány pro nadcházející sezónu.

Pane trenére, máte za sebou všechny přípravné zápasy. Jak jste spokojen s průběhem přípravy?
Co se týče tréninků a přístupu hráčů, tak jsem spokojen. Trošku míň jsem spokojený s výsledky. Ale na druhou stranu musím říct, že výkony nebyly až tak špatný, co se týče defenzivy. Měli jsme opět problém se střílením branek a z toho pramenily ty výsledky.

Je nějaký zápas, za který byste hráče pochválil nebo naopak pokáral?
Určitě bych je pochválil za zápas v Karlových Varech. A pokáral bych je za zápasy s Kadaní.

Můžete jmenovat hráče, kteří se vám v přípravě líbili nejvíce?
Nebudu zatím jmenovat žádné hráče, protože já tohle nedělám, že bych někoho vyzdvihoval. V přípravě se zapracovává každý trochu jinak. Takže nebudu hodnotit hráče po přípravě.

V loňském TsC se Slovan dostal až do semifinále, kde vypadl se Spartou. Nejste trochu zklamaní, že jste se letos nedostali tak daleko?
Tak jak už jsem říkal. Nehráli jsme ty zápasy špatně, ať už to bylo třeba v Liberci nebo v Boleslavi. Ale bohužel jsme nedali góly. A bez gólů se nedá vyhrávat.

Kde si myslíte, že byla největší slabina týmu v letošní přípravě?
Tady v tom. V tom neproměňování šancí.

Jak jste spokojen s novými hráči?
Zatím je nebudu hodnotit, protože někteří byli zranění a neodehráli toho tolik. Je brzo dělat závěry.

Plánujete tým ještě posílit?
V dohledné době ne, ale v průběhu sezóny se může něco naskytnout. K nějakým změnám může dojít, ale v nejbližší době určitě ne.

Takže příchod Tomáše Micky je už pasé?
To už je pasé (smích).

Co bude s hráči, kteří se nevejdou v současné době do kádru?
Ještě dva hráče bychom měli teď poslat do Litoměřic. A ostatní budou jako náhradníci.

Plánujete zapojit do týmu ještě nějakého juniora?
Zatím ne. Máme tu čtyři hráče, kteří můžou hrát za juniory – je to Brož, Holomek, Boháč a Havlíček. Myslím si, že to bohatě stačí.

Myslíte si, že je v týmu znát, že odešli bratři Pšurní?
Tak já si myslím, že zatím jo, protože to byli hráči, kteří byli produktivní. Noví hráči zatím tak produktivní nejsou. Ale ne jenom oni, to se týká celého mužstva. Ale určitě ty jejich góly a body chybí.

Jaký bude program v následujících dnech?
Začali jsme se věnovat přesilovkám a oslabením. Ta tréninková kvantita za chvíli opadne a začneme se věnovat spíše těm technickým věcem.

Máte už představu, jak by mohla vypadat sestava v prvním mistrovském utkání?
Víceméně ano. Pokud se někdo nezraní nebo neonemocní, tak už máme sestavu hotovou.

Jak vidíte sílu mužstva před startem ligy?
Mužstvo by mohlo být stejně kvalitní jako loni. Stejně silný. Teď je otázka, jací budou soupeři. Myslím si, že letos budou trošku silnější než loni. Ale doufám, že se s tím nějak popereme.

Jaký bude cíl v nadcházející sezóně?
Co nejlepší umístění na začátek play off.

Nemrzí vás, že neprošel model baráže 2+2?
Určitě mě to mrzí, protože ta šance takhle je zase daleko menší. Takhle musíte tu ligu vyhrát a tím pádem máte v nohách o sedm zápasů víc než to extraligové mužstvo. Takže to opravdu není jednoduchý.

Důležitým mužem sestavy je určitě brankář. Máte už jasno, jak to s brankáři bude?
Brankáře máme letos prakticky čtyři v zápřahu. Tady budeme střídat Orcta s Francouzem po dvou zápasech, jako jsme to dělali loni. Pak máme Fialu v Třebíči a Salfického v Plzni, kterého si můžeme vždycky stáhnout. Takže uvidíme.

Další důležitou postavou v týmu je kapitán. Už víte, kdo jím bude v průběhu sezóny?
Včera (7.9. pozn.aut.)opět jednoznačně vyhrál volbu Honza Klobouček.

Ústí bude opět pasováno do role favorita celé soutěže. Myslíte si, že se s tím tlakem dokážou hráči dobře vyrovnat?
Docela slušně se s tím kluci vyrovnali už loni. Takže si myslím, že tak to bude i letos.

Poslední otázka na závěr. Jaké máte přání pro nadcházející sezónu?
Abychom hráli, co nejlépe. A aby se nám dařilo. (úsměv)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže