Ú s t í n/L. - Na loňskou sezónu bude Tomáš Rod jistě vzpomínat se smíšenými pocity. Ač sezónu započal v Českých Budějovicích, v bíločerveném dresu se ukázal jen na pár střídání a žádnou pořádnou šanci nedostal. Jihočeský klub pak mladého útočníka poslal o pár kilometrů severněji – do prvoligového Tábora.

„První půlka sezóny byla špatná. V Táboře to bylo hrozné trápení, to jsem ještě nezažil,“ svěřil se Tomáš. Vysvobození však na sebe nenechalo dlouho čekat. V lednu byl Rod uvolněn do Třebíče, se kterou v závěru sezóny bojoval o místo v semifinále. Angažmá v historickém městě útočníka nakoplo. „V Třebíči jsem se cítil dobře. Zase jsem tam dostal chuť do hokeje a myslím, že mé výkony šly nahoru,“ vyprávěl. Ačkoli brána semifinále zůstala pro třebíčské hráče uzavřena, mladý útočník zakončil sezónu vynikající oslavou – jako písecký rodák pomohl svému městu k postupu do první ligy. „V Třebíči jsme vypadli ve čtvrtfinále s Hradcem Králové, a tak jsem měl pak vyřízené střídavé starty v Písku. Jsem Písečák, tak jsem chtěl svému městu pomoci, a jsem rád, že to tak dopadlo.“

Na famózní konec sezóny může Tomáš Rod navázat ve žlutomodrém dresu, který se rozhodl pro tento rok oblékat. „Ústí je ambiciózní tým a já se neměl nad čím rozhodovat. Když je ta možnost, tak musím. Je to povinnost,“ vysvětloval. Své působení v týmu stvrdil i přestupem, na kterém se vedení obou klubů dohodlo před několika dny. „Nijak zvlášť to nepociťuju, protože jsem v Ústí už od letní přípravy. Ale jsem moc rád, že se kluby definitivně dohodly a stal jsem se hráčem Slovanu,“ svěřil se Rod.

V dresu Lvů odehrál bývalý mladoboleslavský hráč téměř všechna přípravná utkání. Volno dostal od trenéra pouze na venkovní zápas v Kadani. Z devíti zápasů se však Lvi mohli radovat pouze čtyřikrát (po výhře nad Vrchlabím, Hradcem Králové a Kadaní a po remíze s Karlovými Vary). Ani celková bilance branek není zcela vyhovující – 21 vstřelených branek a 28 branek inkasovaných. „Je to ovlivněné prvními zápasy, kdy jsme dostávali hodně branek. Ta obrana nám nefungovala. Od té doby se ale na obraně hodně pracuje a to se projevuje i na výsledcích. Je to pořád jen příprava, i když ta bilance by mohla být lepší. Věřím, že ji v posledních dvou zápasech ještě vylepšíme,“ vysvětloval útočník a svěřil se i s dojmy na své měnící se spoluhráče: „Se všemi se mi hrálo dobře. Jsou to výborní hráči. Jen mě mrzí, že jsem neproměnil žádnou gólovou šanci. A jestli je má formace s Mikulíkem a Kankem definitivní, to bych nechal na trenérech.“


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže