Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi první přípravný zápas na Kladně nezvládli, a tak není žádným překvapením, že vysokou šestibrankovou nadílku chtěli hráčům ze středních Čech oplatit. Nakonec utkání pro žlutomodré nedopadlo podle jejich představ, ale tentokrát neodcházeli z ledu s prázdnou. Díky nahrávce Milana Mikulíka dokázal Slovan vyrovnat, a zápas se tak přehoupl do prodloužení, odkud si Lvi odnesli alespoň jeden bod.

První přípravný zápas, žádná vstřelená branka a naopak šest puků v síti ústeckých gólmanů. Tak vypadal zápas, který žlutomodří měli v paměti před úterním utkáním s Kladnem. „Určitě jsme ten zápas chtěli zvládnout lépe než ten první na Kladně. Chtěli jsme vyhrát, měli jsme pár gólovek, ale bohužel jsme je neproměnili. Prohráli jsme o jednu branku, ale myslím, že to byl o hodně lepší zápas než u nich,“ prozradil své dojmy po utkání Milan. A samostatných akcí, které mohly dát celému skóre zcela jinou podobu, bylo určitě více než dost. Ve 32. minutě se před Mikulíkem odkryla prázdná klec, ale dvojnásobný otec minul. „Měl jsem tam jednu gólovku, ale hráč Kladna mě tam zahákoval za pravou ruku. Já jsem do toho šel s tím, že to dám z první, ale pak už jsem se jen protočil podél puku a nestihl ho tam dotlačit podruhé,“ vysvětluje své selhání.




Mnoho inkasovaných branek v počátku přátelských zápasů donutil trenéry Lvů změnit taktiku na další souboje. „První zápasy byly takové rozpačité, obranu jsme neměli tak propracovanou. Teď na ní posledních 14 dní pracujeme, takže to v dnešním zápase šlo vidět. Ukázali jsme, že dozadu umíme hrát i s extraligovým týmem. Do zápasu jsme šli s tím, že budeme dobře bránit a nenecháme Kladnu prostor k tomu, aby nám dalo rychle góly,“ rozpovídal se Mikulík. V úterním podvečeru se však poprvé radoval soupeř, který ve 12. minutě otevřel skóre utkání. Ústecké Lvy inkasovaná branka probudila a o osm minut později vyrovnali. „Nervozita po prvním gólu určitě nepanovala. Povedlo se jim dát po naší chybě prvního góla, ale my jsme pak dokázali vyrovnat. Chtěli jsme otočit zápas, ale bohužel soupeř v prodloužení vyhrál.“




Pro domácí hráče se v polovině utkání otevřela první velká šance na otočení zápasu. Po vyloučení kladenských hráčů se Slovanu naskytla dvounásobná přesilová hra, která však nebyla proměněna. Stejně tak tomu bylo i na konci poslední třetiny. „Jak říkám, my na tom útoku ještě moc nepracujeme. Zaměřujeme se na obranu, takže to možná z toho trochu vyplývá. Přesilovky jsme ještě ani jednou netrénovali. Ale něco si k tomu určitě řekneme, trenéři vymyslí nějaké cvičení na přesilovky a určitě to pak bude lepší,“ prozradil Milan.

Doba zkoušení a trénování se pomalu blíží ke konci, ale Slovan z přípravných zápasů nevychází s tou nejlepší bilancí. Zatím má odehráno osm utkání, ve kterých nastřílel pouze devatenáct branek. Mikulík však pro to vidí jasné vysvětlení. „Těch branek nepadlo moc, ale my to pořád bereme jako přípravu a snažíme se spíše pracovat na obraně. Z toho pak vyplývá, že těch branek moc není. Dneska jsme jeli třikrát sami na bránu, ale netrefili. Já doufám, že to tam v sezoně začne padat více.“


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže